GündemTürkiye Gündemi

Endüstriyel Raf Ve Tezgahların Kontrolü Zorunlu Hale Geldi

Endüstriyel Raf Ve Tezgahların Kontrolü Zorunlu Hale Geldi

 

Makine Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi Bilal Barsbey, yazılı bir açıklama yaparak, endüstriyel raf ve tezgahların kontrolü zorunlu hale geldiğini söyledi.

 

Bilal Barsbey, açıklamasında, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 18 Şubat 2022 tarih ve 31754 sayılı Resmi Gazetede yayınladığı İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Endüstriyel Rafların Periyodik Kontrolünün TS EN 15635 standardı kapsamında yılda en az bir defa yaptırılması zorunlu hale geldi. Ayrıca aynı tarih ve yönetmelik ile yılda en az bir defa Tezgahların Periyodik Kontrolünün yaptırılması da zorunlu hale gelmiştir. Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesine dayanılarak çıkarılan 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş Kamu Kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur” dedi.

 

“Can Ve Mal Kayıplarının Önlenebilmesini Mümkündür”

 

Açıklama, şu ifadelerle son buldu; “Odamız yönetmeliklerinden aldığı yetki ve geçmişten bugüne kadar biriktirdiği bilgi ve birikimi ile ülke sanayisine yönelik hizmetler vermektedir. Bu çerçevede birçok iş ekipmanında olduğu gibi alanında da yetkili makina mühendisleri aracılığıyla ülke genelinde hizmet verilmektedir. Endüstriyel rafların periyodik kontrollerinin gerçekleştirilmesi ile uygunsuzlukların önceden tespit edilerek raf kazalarının yaratabileceği can ve mal kayıplarının önlenebilmesini mümkündür. Yine takım tezgahlarının kontrolü ile işçi ve işverenin daha güvenceli, verimli çalışması sağlanacaktır. Ayrıca birçok iş ekipmanında olduğu gibi ‘Endüstriyel Rafların Periyodik Kontrolü’ ve ‘Tezgahların Periyodik Kontrolü’ alanında da yetkili makina mühendisleri aracılığıyla ülke genelinde hizmet verilmektedir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için en yakınınızdaki MMO birimlerimizle iletişime geçebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu