Gündem

Engelliler Haftası’nda Önce Sağlık

Engelliler Haftası’nda Önce Sağlık

 

10 Mayıs’ta başlayan “Engelliler Haftası” nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklere katılan engelli vatandaşların, ağız ve diş sağlıkları ihmal edilmedi.

 

HER ENGELLİ BİREYİN DİŞLERİ KONTROL EDİLDİ

Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Özel Çocuklar Eğitimevi’nde Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği tarafından engelli bireylerin ücretsiz diş taraması gerçekleştirildi. Dernek hekimleri, her engelli bireyin dişlerini kontrol etti, önerilerde bulundu, yapılması gereken acil tedaviler tamamlandı. Engelli bireylere özel ağız ve diş sağlığı tedavileri yapıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Engelliler Haftası’nda çok sayıda şenlik düzenlediklerini engelli bireylerin keyifli bir hafta geçirdiklerini hatırlattı.

‘’SAĞLIKLI  HUZURLU BİR YAŞAM’’

Şenliklerin yanında engelli bireylerin diş ve ağız sağlıklarını da düşündüklerini dile getiren Başkan Ergin, ücretsiz diş taraması çalışmanın çok büyük ilgi gördüğünü belirtti.Ayvalık Belediyesi’nin haberine göre;  Başkan Ergin, “Hafta boyunca engelli bireylerimize ücretsiz ağız ve diş taraması başlattık. Çocuklarımız bundan sonra hayata sağlıkla gülümseyecek. Biz vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği’ne katkıları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu