GündemSiyaset

ENGELLİLERİMİZ İKTİDARIN ENGELLERİNİ AŞAMIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atılması gerektiğini belirterek “Engelli vatandaşlara engelsiz bir dünya yaratmanın herkesin görevidir. Başta, iktidarın görevidir. Ancak, engellilerimiz iktidarın engellerini aşamıyor” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Her an bir engelli adayı olduğumuzu unutmayalım” dedi diyerek şöyle devam etti:

“Engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın bir parçası yapmak için birlikte mücadele etmeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanına katılabilmelerinin sağlanması devletin görevidir. Bugün ülkemizde engelli yurttaşlarımız erişilebilirlik, eğitim, sağlık, çalışma ve istihdam, siyasi ve kamusal hayata katılım gibi bir dizi sorunla karşı karşıyadırlar. Yasalarımızda belli oranlarda işyerlerinde engelli istihdamı zorunlu kılınmış olsa da uygulamada ciddi aksamalar, eksiklikler yaşanmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları bile zorunlu olan engelli istihdamı yükümlülüğünü yerine getirmemektedirler. İktidarın çalışmaları var. Ancak her alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak politikalar üretmekte de yetersiz kalıyorlar.”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın Engellilere ve bakıma ihtiyacı olanlara bakım desteği verilmesinde gelir şartını kaldırılması gerektiğine de dikkat çekerek bu sorunla ilgili kanun teklifinin TBMM’nin ilgili komisyonunda beklediğini hatırlattı. Engellilere ve bakıma ihtiyacı olanlara bakım desteği verilmesinde gelir şartını kaldıracak teklifinin gelir durumuna bakılmaksızın engellilerin aylık ve desteklerden yararlandırılmasının sağlayacağını anlatan Ahmet Akın, “Kanun teklifimle engelli maaşları yaklaşık yüzde 57 oranında artacak. Kanun teklifimiz, ayrıca hane halkı gelir şartı ile ilgili düzenleme de içeriyor. Anayasasında sosyal devlet ilkesini benimsemiş olan ülkemizde engellilere verilecek olan aylık ve desteklerin bazı şartlara bağlanmış olması sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmamaktadır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu