Gündemİlçe Haberleri

Engellilerin Gününde Tartışma

Engellilerin Gününde Tartışma

 

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Engelliler Haftası kutlama törenine yaşanan tartışmalar damga vururken, engelli derneklerinin yapacakları konuşmaların engellenmesi tartışma yarattı.

 

ÖZEL ÇOCUKLAR GÖSTERİ YAPAMADI

Bandırma Cumhuriyet Meydanında Engelliler Haftası kutlaması için protokol mensupları, engelli dernekleri ve STK’lar yerini aldı. Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Neziha Solak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Belediye Başkan Vekili Fatma Sibel Salı ve engelli dernekleri başkanlarının konuşmaları yapılmadan ve özel çocuklardan oluşan halk oyunları ekibi gösterilerini yapamadan tören sona erdirildi.

‘’EMEK VEREN ÇOCUKLARIMIZ BEKLİYOR’’

Yaşanan bu olaya tepki gösteren Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, “Daha 10 dakika önce Müdürümüz tamam dedi bize. Burada dernek başkanları konuşacak dedi. Burada emek veren çocuklarımız burada bekliyor. 10 yıldır çocukların emeklerini, mücadelelerini sergilemek istiyorlar. Programı bitiriyorlar. Protesto ediyor ve burada oynamıyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu