GündemEğitim

‘‘ENGELSİZ BİR DÜNYA DİLİYORUM’’

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ‘‘Engellerin kaldırıldığı bir dünya temenni ediyorum’’ dedi.

Uygar bir toplum olmak için engellerin de adım adım kaldırılması gerektiğini söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız yaptığı açıklamada; ‘‘Uygar toplum olmak, engellilere gösterilen yakın ilgi ve sorunlarının çözümü konusunda harcanan çaba ile mümkündür. Engelli insanların sağlıklarına kavuşmaları, eğitilmeleri, iş hayatı ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Ülkemizde son yıllarda, sosyal devlet olmanın gereği, engellilerin toplumun eşit bireyleri olarak sosyal hayata iştirak edebilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri ve yaşam standartlarının geliştirilmesi için sevindirici pek çok düzenleme yapılmıştır.

Bakanlığımıza bağlı 1.264 özel eğitim okulunda 51.436 öğrenciye eğitim verilmektedir. Türkiye genelinde özel eğitime ihtiyacı olan 269.204 öğrenciye kaynaştırma eğitimi verilmekte; okula gidemeyecek durumda olan 9.251 öğrenciye evde, 1.087 öğrenciye de hastanede eğitim imkanı sunulmaktadır. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal bir bilinç uyandırmak ve öğrencilerimize engelsiz eğitim ortamları sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisi ile’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu