GündemSiyaset

ENSAR AYTEKİN’DEN 16 İLÇEYE ÇIKARMA

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin, Korona salgınıyla mücadele konusunda son iki haftada Balıkesir’in 16 ilçesine giderek sorunları yerinde gözlemledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Covid 19 salgını boyunca ilgililerle devamlı temas halinde olduklarını ifade ederken son iki haftada ise sahaya çıkarak 16 ilçeyi gezdi. Son 4 ilçeyi de bitirip aldığı notları, rapor haline getirerek Genel merkeze ileteceğinin de altını çizen Aytekin; “salgın başladığında bu salgın biter ancak eğer tedbir alınmazsa özellikle küçük esnaf noktasında ciddi bir ekonomik buhranla karşılaşırız demiştik. Geldiğimiz nokta tam da burasıdır.” dedi.

Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Salgın başladığından beri tüm ilçelerimizle koordine halindeyiz. Gün aşırı bütün ilçe başkanlarımızla ve yerelde iktidar olduğumuz belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. İki haftadır ise sahadayız. Bugün itibarıyla 16 ilçeyi bitirmiş olduk. Gördüğümüz tablo bize ekonomik olarak bir alarm veriyor. Gıda gibi temel ihtiyaçlar dahil olmak üzere birçok alanda tahminin de ötesinde bir durgunluk var. Piyasanın bu sistemi kaldırması mümkün değil. Üreticinin borçlarını sildik diyorlardı faizle yapılandırdılar. Vatandaşa evde kal dediler, maske dağıtmayı beceremediler, ancak kalkıp olmayan başarının edebiyatını yapmaya başladılar. Kriz, kendilerini vurmamış olabilir ancak durum halk için öyle değil.

Belediyeler, Büyükşehir’den Paylarını Bekliyor

Tüm illerde olduğu gibi Balıkesir’de de belediye yönetimlerinde sorunlar var. Örneğin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin topladığı katı atık bedeli vs. gelirlerden yerel belediyelere aktarılması gereken pay, aktarılmıyor. Bunun sonucunda da yerel belediyelerin gelirlerinde ciddi azalmalar oluyor. Büyükşehir’in aktarmadığı gelir yüzünden, yerel belediyeler faiziyle ödeme yapmak zorunda kalıyor. Bu konu Sayıştay raporlarında da yer alan bir konu. Ancak halen bir ödeme yok. Bu durum bir gelir gaspıdır, yetki gaspıdır.

Alevi Köylerinde Yol Sorunu Devam Ediyor

Bununla birlikte daha evvel Bigadiç’e bağlı Elyapan, Akyar, Kozpınar, Susurluk’a bağlı Danaveli köylerinde gördüğümüz yol problemlerimizin benzeri Manyas’a bağlı Çalköy’de görülmektedir. Bu yollar yazın toz toprak içerisinde kalırken, kışın çamur gerçeğiyle karşılaşıyor. Belediyelerin bu köylere etnik ayrımcılık yaptığını düşünmek istemeyiz, ancak bu köylerdeki yurttaşlar da yıllardan beri aynı sorunları yaşıyor. Buna artık bir çözüm bulunması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu