GündemEğitimSiyaset

ENSAR AYTEKİN’DEN EĞİTİM EMEKÇİLERİNİ SEVİNDİREN KANUN TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği kanun teklifi ile eğitimde eşitsizliğin giderilmesini talep etti. Teklif yasalaşırsa, her eğitim öğretim döneminde yalnızca öğretmenlere verilen eğitim öğretime başlangıç ödeneğinin kapsamı genişleyecek. Okullardaki teknik personel de bu ödenekten yararlanacak.

Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in konuya ilişkin açıklaması şöyle: Milli eğitim sistemi, yalnızca içerisinde öğretmen ve öğrencinin olduğu bir sistem değildir. Genel idare hizmetlerinden, yardımcı hizmetler sınıfına; teknik hizmetler sınıfından, sağlık hizmetleri sınıfına varıncaya kadar çeşitli kadro tipleri Bakanlık teşkilatında mevcuttur. Eğitim öğretim ödeneğinin yalnızca öğretmenlere veriliyor olması, kanunun çıkış zamanında belli ki ülke sathından çok şehir merkezli yaklaşımın sonucudur. Anadolu’nun birçok kentinde, şehirlerimizin çeperlerinde ve köylerde okulların eğitim öğretim dönemine hazırlık aşamasında hizmetlilerin yaptığı okul yenileme, tadilat, kapı sıra bakımı, tesisat işleri, ısınma vs. bakımları göz önüne alınmamıştır. Okul yöneticilerinin yazısı ile tadilat işlerinde çalışmak zorunda olan kadro sahibi bu eğitim camiası çalışanları ciddi şekilde mağdur olmaktadır.Verdiğimiz kanun teklifi ile bu alandaki eşitsizliğin giderilmesini ve öğretmenlere verilen bu ödeneğin kapsamının genişletilerek, bütün eğitim emekçilerini kapsamasını öngörüyoruz.

 

Meclis Bu Teklifi Yeni Eğitim Yılı Öncesi Gündeme Almalıdır

 

Bugün hala çalışmalarını sürdüren TBMM, tatile girmeden bu kanunu en fazla 1 saat içerisinde çıkarabilir. 31 Ağustos’ta başlayacak eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi mümkün olan bu düzenlemenin Meclis’ten geçmesi, eğitim dünyamız için de önemli bir adım olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu