GündemEkonomiİlçe Haberleri

Erdek Belediyesi “Solucan Gübresiyle Zenginleştirilmiş Bahçe Toprağı” Üretiyor

Erdek Belediyesi “Solucan Gübresiyle Zenginleştirilmiş Bahçe Toprağı” Üretiyorlar

Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, kırmızı Kaliforniya solucanlarının ürettiği gübreden sağladığı “zenginleştirilmiş bahçe toprağı” üretimini sürdürüyorlar.

Müdür Vekili Kamil Çağlar Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çeltikçi Mahallesi’ndeki çiftlikte solucan gübresi üretimine 2017 yılının ağustos ayında başladıklarını bildirdi. Bu tesisi, ilçe halkına solucan gübresinin faydalarını göstermek için yaptıklarını belirten Ergin, şu bilgileri paylaştı: “Faaliyete başladığımız 2017 yılında, Solucan Gübresi Üretim ve Demonstrasyon Tesisimizde 100 bin adet olarak başlattığımız solucanlarımızın sayısını şu anda 10 milyona kadar çıkardık. Ancak yatak sistemi ve havuz sisteminin yer aldığı çiftliğimizin 8-10 bin olan kapasitesi doldu. Ürettiğimiz gübremizi belediyemizin park bahçelerinde diğer kurumlarda kullanıyoruz.

Talep eden varsa halkımıza da sunuyoruz. Solucan gübresinin en önemli özelliği organik gübre olmasıdır. Solucan gübresinin bir avantajı da solucanlarımızı biz, yanık hayvan gübresi, diğer organik atıklarla besliyoruz. Bu da bir geri dönüşüm sağlıyor. Yani solucanlar için bir rasyon hazırlıyoruz. Çay posası ve kahve telvelerini bize Erdek’teki çay bahçeleri ve kahvehanelerin sahipleri ulaştırıyorlar. Fenni gübrelerin toprağın yapısını bozması nedeniyle organik gübrenin önemi her geçen gün artıyor. Organik gübre her çeşit kaliteli ürünün yetişmesinde kullanılabilirler. Biz de bu konuda isteyen üreticilerimize solucan gübresiyle destek vermeye çalışıyoruz.”

Çiftliklerinde bir “lavanta bahçesi” de kurdukların anlatan Çağlar, “Amacımız Erdek’li çiftçilerin tarım alanlarını tümüyle organik gübreyle tanıştırmaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu