GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Erdek’te Bir Caddeye Ahmet Mekin İsmi Verilmesi İstendi

Erdek’te Bir Caddeye Ahmet Mekin İsmi Verilmesini İstediler

Erdek’teki bir caddeye Ahmet Mekin’in ve sürat teknesinin çarpması sonucu hayatını kaybeden Elvan Taşdöğen’in isminin verilmesi istediler.

Erdek Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı 1 Eylül 2021 Çarşamba günü yapılan toplantısında gündem maddeleri arasında, Gazeteci-yazar Önder Balıkçı tarafından Erdek Belediye Başkanlığına yazılı başvuru yapılarak, 1980 yılından beri Erdek Ocaklar’da yaşayan Erdek’in “sanat elçisi” konumunda bulunan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ahmet Mekin’in isminin, Erdek’teki bir cadde veya sokağa verilmesi önergesi verdiler.

Konu, İmar Komisyonu’na gönderdiler. Bu arada söz alan meclis üyesi Hasan Yapakçı, Ocaklar Mahallesi’nde “Mekin Sokak” bulunduğunu, bu sokağın isminin “Ahmet Mekin Sokak” olarak değiştirilebileceğini belirttiler.

7 Ağustos 2021 günü, Erdek’in “Çuğra” bölgesinde, denizde yüzerken bir sürat motorunun çarpması sonucu yaşamını yitiren Elvan Taşdöğen’in isminin de Erdek’teki bir cadde veya sokakta yaşatılması konusu “Elmalık Sitesi” sakinlerinin istekleri doğrultusunda gündeme getirdiler.

Mecliste görüşülen konu, İmar Komisyonu’na gönderdiler. Komisyondan gelecek raporun ardından iki ismin de Erdek’te ki cadde ve sokağa verilmesi bekliyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu