Erdek’te Deniz Suyu Metrelerce Çekildi!
Marmara Denizi'nde Olağan Dışı Deniz Çekilmesi Erdek ve Kapıdağ Yarımadası'nda Gözlemlendi

Erdek’te Deniz Suyu Metrelerce Çekildi!
Balıkesir’in Erdek ilçesi ve Kapıdağ Yarımadası’nda, Marmara Denizi’nin güney kıyılarında olağan dışı bir deniz çekilmesi gözlemlendi.
Balıkesir’in Erdek ilçesi ve Kapıdağ Yarımadası kıyılarında, Marmara Denizi’nin güney kıyılarında son günlerde gözlemlenen olağan dışı deniz çekilmesi, yerel halk ve ziyaretçilerde büyük bir merak uyandırdı. Çuğra, Kurbağlı ve Düzler sahillerinde denizin çekildiği bölgelere gelen vatandaşlar, sahil boyunca iskelelerin tamamen kumsalda kaldığını ve geniş alanların oluştuğunu fark etti.

Küçük Adacıklar ve Yeni Görüntüler
Denizin çekilmesiyle birlikte, sahil boyunca bazı bölgelerde küçük adacıklar ortaya çıkarken, bu doğal değişiklikler hem yerel halkın hem de bölgeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekti. Çekilmenin yarattığı geniş alanlarda bazı vatandaşlar yürüyüş yaparak bu doğa olayını daha yakından gözlemleme fırsatı buldu.
Vatandaşlar Endişeli, Uzmanlar Açıklama Yapıyor
Deniz çekilmesinin ardında yatan nedenlerle ilgili farklı görüşler ortaya atıldı. Bazı vatandaşlar, bu olağan dışı durumu iklim değişikliği ve depremlerle ilişkilendirirken, uzmanlar, belirli dönemlerde yaşanan gelgit hareketlerinin ve atmosferik basınç değişimlerinin deniz çekilmesine sebep olabileceğini belirtiyor.
Halk arasında endişe yaratan bu olayla ilgili yetkililerden henüz bir açıklama yapılmış değil. Denizin çekilmesinin sürecinin nasıl devam edeceği, bölge halkı ve bilim insanları tarafından merakla bekleniyor.
Haber: İHA
Burhaniye’de Deniz Çekildi Tarih Ortaya Çıktı!