Erdek'te Kiraz Festivali Eski Günleri Yeniden Canlandırdı

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Yukarıyapıcı Mahallesi'nde düzenlenen renkli Kiraz Festivali'nde hemşehrileriyle bir araya gelerek birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Erdek'te Kiraz Festivali Eski Günleri Yeniden Canlandırdı

Erdek’te Kiraz Festivali Eski Günleri Yeniden Canlandırdı

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Yukarıyapıcı Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel Kiraz Festivali’ne katılarak hemşehrileriyle bir araya geldi. Festival, bölgenin kültürel ve sosyal yaşamında önemli bir yer tutarken, bu yıl da renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Başkan Karışık, festivaldeki atmosferin özlenen eski günleri hatırlattığını ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Erdek'te Kiraz Festivali Eski Günleri Yeniden Canlandırdı
Kiraz Şenliği

Geleneksel Kiraz Festivali Coşkusu

Festivalde, Yukarıyapıcı Muhtarı Süleyman Sacit Yüksek ve mahalle sakinlerinin yanı sıra, çevre köy ve mahallelerden de katılımcılar vardı. Etkinlikler arasında kiraz yeme yarışması, halk oyunları gösterileri, konserler ve çeşitli el sanatları sergileri gibi etkinlikler yer aldı. Katılımcılar, renkli ve keyifli bir gün geçirirken, birbirleriyle kaynaşma ve dayanışma fırsatı buldu.

Erdek'te Kiraz Festivali Eski Günleri Yeniden Canlandırdı
Yukarıyapıcı Mahallesi Kiraz Festivali Etkinlikleri

Renkli Kiraz Festivali Etkinlikleri

Başkan Karışık, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin bölge halkının birlik ve beraberliğini güçlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, Yukarıyapıcı Mahallesi’nin Kiraz Festivali’nin bölgenin tanıtımına ve turizmine de olumlu katkı sağladığını dile getirdi.

Erdek'te Kiraz Festivali Eski Günleri Yeniden Canlandırdı
Halk Oyunları

Haber: Bülten

kültür balıkesir erdek yarışma gelenek burhan karışık Halk Oyunları geleneksel etkinlik başkan karışık Kiraz Festivali yukarıyapıcı mahallesi kiraz şenliği geleneksel festival