Gündemİlçe Haberleri

Erdek’te Yorgun Düşen Puhu’ya Jandarma Sahip Çıktı

Erdek’te Yorgun Düşen Puhu’ya Jandarma Sahip Çıktı

 

Önleyici kolluk faaliyetleri sırasında Erdek İlçesi Poyrazlı Mahallesi’nde bulunan yorgun ve bitkin düşmüş Puhu kuşuna jandarma ekipleri sahip çıkarak koruma altına aldı.

BAYKUŞGİLLERİN EN BÜYÜĞÜ

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı ve Paşalimanı Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından önceki günlerde yapılan önleyici kolluk kuvvetleri çalışmalarında ekipler Puhu kuşu buldular. Akşamüzeri saatlerinde önleyici kolluk devriyesi sırasında ekipler Erdek İlçesi Poyrazlı Mahallesi’nde bulunan cami yakınlarında bitkin düşmüş halde buldukları Baykuşgiller familyasının en büyüğü olan Puhu kuşuna müdahale için harekete geçtiler. Yorgun ve bitkin görünen Puhu kuşuna yardım amaçlı müdahale için Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekipleri ilgili tedbirleri aldı.

HASTA DEĞİL SADECE YORGUN

Bandırma Milli Parklar Şefliği ile koordineli olarak kontroller yapıldı. Yapılan kontroller ile PUHU kuşunun 3,5 kg. ağırlığında olduğu, kanat açıklığının 180 santimetre civarında olduğu, vücudunda herhangi bir yara bere izinin olmadığı yaşam fonksiyonlarının yerinde olduğu ancak yorgun ve bitkin halde olduğu tespit edildi. Yapılan kontroller sonrasında PUHU kuşu Veteriner Hekim Muayenesine müteakip özgür yaşam alanı olan doğaya kazandırılmak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Ovaköy’de bulunan hayvan barınağına teslim edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu