GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Erdem: “Vergi Arttıkça Dışa Bağımlılık Azalır”

Erdem: “Vergi Arttıkça Dışa Bağımlılık Azalır”

 

Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman 33. Vergi Haftası nedeniyle, beraberindeki Vergi Dairesi Müdürleri ile birlikte BESOB Başkanı Fehmi Erdem’e ziyaret etti.

 

Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması ve verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası ülkemizde kutlanmaya başlanan Vergi Haftası kutlamaları Balıkesir’de de başladı. Kamu kaynakları içerisinde vergi gelirlerinin çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Balıkesir Vergi Dairesi Başkan Ayhan Yaman, “Vergi bir vatandaşlık görevidir. Vergi Haftasının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“KAMU HARCAMALARININ EN ÖNEMLİ FİNANSMAN KAYNAĞI VERGİLERDİR”

 

Yaman, “Başkanlığımız, ülkemizin kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı olan vergi gelirlerinin arttırılması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması amacı ile çalışmalarını sürdürmekte ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede azami gayret göstermektedir. Bu anlamda vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla bu yıl 33. kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla, vergisini zamanında ödeme gayretinde olan tüm mükelleflerimize ilimizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine sağladıkları katkı için teşekkür ediyor, mükelleflerimize bol ve kazançlı bir yıl geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

Whatsapp Image 2022 02 23 At 10.24.45 1

“VERGİ ARTTIKÇA EKONOMİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLUR”

 

Marmara Adası’ndan Ayvalık Altınova’ya, Dursunbey’den Edremit’e kadar uzanan il sınırlarında 49 bin 500 üyenin bağlı olduğu 85 esnaf odasıyla Türkiye’de nüfusa oranla esnaf sayısı bakımında 6’ncı sırada Balıkesir’in bulunduğunu ifade eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem “Vatandaşlarımız vergiye gönüllü uyumu arttıkça ülke ekonomimiz çok daha güçlü ve dışarıya karşı çok daha bağımsız bir noktaya gelecektir” ifadelerini kullandı.

 

“ETKİNLİKLERİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

 

Erdem, konuşmasında, “Bu bilincin aşılanabilmesi için de vergi haftası gibi etkinlikleri çok iyi değerlendirmeliyiz” diyerek tüm vatandaşların, vergi dairesi çalışanlarının ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının vergi haftasını gönülden kutladı. Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman’ın Başkan Fehmi Erdem’e ziyaretinde Vergi Dairesi Başkanları Kudret Yakar, Gül Ahmet Aktaş, Emre Vurucuel, Balıkesir Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı ve BESOB Başkan Vekili Hasan Yıldız, BESOB Genel Sekreteri Hüseyin Saran’da hazır bulundu.

Whatsapp Image 2022 02 23 At 10.24.45 2

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu