GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Erdoğan: ‘1915 Olayları Vicdan ve Bilimsel Yaklaşımla Ele Alınmalı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a 1915 olaylarına ilişkin bir mesaj gönderdi.

Erdoğan: ‘1915 Olayları Vicdan ve Bilimsel Yaklaşımla Ele Alınmalı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a 1915 olaylarına ilişkin bir mesaj gönderdi. Erdoğan, tarihteki olayların vicdanın ve bilimin rehberliğinde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan’ın mesajında, Birinci Dünya Savaşı’nın olumsuz şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı Ermenileri saygıyla andığını ve taziyelerini ilettiğini belirtti. Ayrıca, çatışmalar ve tedhiş eylemleri sonucunda şehit olan Osmanlı toplumunun tüm mensuplarına Allah’tan rahmet diledi.

Birinci Dünya Savaşı’nın Osmanlı topraklarında bıraktığı derin izlere değinen Erdoğan, huzur ve barışın devamının müşterek gayretlerle sağlanabileceğini ifade etti. Ermeni vatandaşların emniyeti, refahı ve mutluluğunun teminat altında olduğunu vurgulayan Erdoğan, onları ötekileştirmeye ve dışlamaya izin vermeyeceklerini belirtti.

Tarihteki olayları radikal söylemlere, ötekileştirmeye ve nefret diline geçit vermeden akıl, vicdan ve bilimin rehberliğinde ele almanın önemine işaret eden Cumhurbaşkanı, milli belleğimize kazınan hadiseler arasında ayrım yapmadan empati kurmanın önemini vurguladı.

Erdoğan, dünyayı saran şiddet ve savaş sarmalından gelecek kuşakları korumanın, ortak acılardan çıkarılan dersler ışığında birlikte geleceği inşa etmekten geçtiğine inandığını dile getirdi. Mesajını Ermeni Toplumu’nun kıymetli mensuplarını selamlayarak sonlandırdı.

 

 

Haber: Bülten

Erdoğan ve Steinmeier Görüşmesi Bugün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu