GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ERDOĞAN: “AMERİKA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York dönüşü önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde ittifak ve MHP’nin af teklifine değindi.

“90 GÜN ALDI BAŞINI GİTTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bahçeli ile bir araya gelerek değerlendirilebilir. 1. olduğumuz yerde aday çıkmamayı tabana anlatamam. Seçmen tabanı küserse toparlayamazsınız. Devlet Bahçeli ile her an görüşebiliriz. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre (Af teklifi) Çalışılması talimatı verdim, dönünce karar veririz.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP’nin İstanbul adayı çıkarmama kararını ise bir nezaket olarak değerlendirdiğini ifade etti. Erdoğan, Trump ile karşılaşmasına dair, “Sadece muhabbet havasında bir karşılaşma oldu. Trump, ‘görüşürüz’ dedi ama akşam yemeğine gitmedim. Onun masasında Mısır Devlet Başkanı Sisi vardı, onun için zaten o masaya gitmem söz konusu olamazdı” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump’ın BM kürsüsünde yaptığı konuşmada da pek çok çelişki bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, Münbiç ve İdlib konusunda ABD’ye, “Amerika Münbiç’te yol haritasına, takvime kesinlikle uymamıştır, PYD/YPG o bölgeyi terk etmemiştir. Amerika burada sözünü tutmadı. 90 gündü, 90 gün aldı başını gidiyor.” sözleriyle yüklendi

“HER AN GELEBİLİRİZ HAZIRIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York şehrine yaptığı ziyaretin dönüşünde çeşitli açıklamalarda bulundu. Her an gelebiliriz, hazırız. Mehmet Özhaseki kardeşimizi görevlendirdim. Onlar da Sadır kardeşimizi görevlendirdiler. Mehmet Bey ile görüşme yaptılar. Bunu genişletebilir, geliştirebilirler. Oradan çıkacak neticeleri, biz de bir araya gelmek suretiyle değerlendirebiliriz. Ama piyasada konuşulan şeyler falan bunlar siyasette olacak şeyler değil. (Aday göstermeme konusu mu?) Her siyasi partinin ilkeleri vardır. AK Parti şu anda bir numaralı parti. Türkiye’de gerek milletvekili sayısı gerek oyuyla konumu, yeri belli olan bir siyasi parti. Son seçimlerde birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı nasıl anlatırım tabanıma? Seçmen tabanı küserse toparlayamazsınız. (MHP Lideri Bahçeli’nin İstanbul için aday göstermeyecekleri açıklaması) Onu yapılan bir nezaket olarak değerlendiriyorum.

MHP’NİN AF TEKLİFİ

Henüz bana bir rapor ulaşmış değil. Arkadaşlara gereken talimatları verdim. ‘Bu konuyla ilgili olarak, gerek Anayasa gerek Adalet Komisyonu’ndaki arkadaşlarımızla, ayrıca onların dışında ekip oluşturulsun, çalışma yapılsın’ dedim. Ama benim bu konudaki temel prensibim şu: Devlete karşı işlenen suçları devletin af yetkisi vardır. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu bizim temel ilkemiz. Dönünce göreceğiz. Konuşur, inceler, ona göre nihai kararımızı veririz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu