GündemTürkiye Gündemi

Erdoğan: ‘Çanakkale Zaferi Türk Milletinin Onur Dolu Sayfasıdır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutladı.

Erdoğan: ‘Çanakkale Zaferi Türk Milletinin Onur Dolu Sayfasıdır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutladı. Mesajında, Çanakkale Zaferi’nin tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözünü nakşeden bir destan olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları ifade etti:

“Çanakkale Zaferi, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettiğimiz bir destandır. İstiklal Harbi’mizde, Kıbrıs Barış Harekatı’nda, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da vatanı için canını feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı, iman ve azmin gücünü göstermiş, ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü tarihe nakşedilmiştir. Bu zafer, Türk milletinin eşsiz direniş ruhunu temsil etmiş, İstiklal Harbi’ni zafere ulaştıracak ilhamı vermiştir. Çanakkale, milletimizin kardeşliğini ifade ettiği gibi, bölgenin kader ortaklığını da simgeler. Bu mücadelelerden alınacak dersler, gelecek nesillere yol gösterici olacaktır. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.

 

 

AA

Balıkesir 18 Mart Çanakkale Zaferini Böyle Kutlayacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu