GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Erdoğan: “Dövizin, yükselişi bir suikast girişimidir”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararını eleştirdi. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Erdoğan, “Merkez Bankası faiz artırımını oldukça yüksek gerçekleştirildi. Haydi buyur bağımsızlık. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz, şu an şahsen sabır safhamdır. Biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz. Sadece kur manivelaları ile ülke terbiye edilemez” diye konuştu. Erdoğan, dövizdeki kur hareketlenmelerine değindi, “Ağustos’taki yükseliş bir döviz suikasti girişimidir. ABD yönetiminin egemenlik haklarımıza saygısızlık eden tutumlarına karşılık vermedik diye oluyor” dedi. Erdoğan, yerel seçimlerde ‘Cumhur İttifakı’nın masada olduğunu da belirtti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Merkez Bankası’nın döviz kurundaki yükseliş sonrası 625 bas puanlık faiz artışını eleştiren Erdoğan, “Merkez Bankası faiz artırımını oldukça yüksek gerçekleştirildi. Haydi buyur bağımsızlık. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz, şu an şahsen sabır safhamdır. Biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz” dedi. Erdoğan, yerel seçimlere de değindi, ‘ittifak’ konusunun değerlendirileceğini söyledi.

“Türkiye demokratik olduğunu tüm dünyaya göstermiştir”

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle: “Türkiye, 24 Haziran seçimlerini başarıyla geride bırakarak demokratik olgunluğunu tüm dünyaya göstermiştir. Milletimiz tercihini, Cumhurbaşkanlığı’nda şahsımı, Meclis’te partimizden yana kullanmıştır, istikrar demiştir. Biz döviz kurunun yatay seyre geçmesini beklerken tam tersi bir durumla karşılaştık. ABD’nin açıklamaları ile alçak bir döviz saldırısına maruz kaldık. Dövizdeki artış mantıkla açıklanamayacak şekilde yükseltildi. Yılbaşında, 3,8 olan, Nisan başında yaklaşık 4 olan, Haziran’da 4,6’yı bulan kuru buraya kadar anlayabilirdik. Seçimde böyle bir kıpırdanma olabilir diye baktık. Daha sonraki gelişmeleri öyle değerlendiremiyoruz. Temmuz’da aynı seyri gösteren dövizin, Ağustos’taki yükseliş bir döviz suikasti girişimidir. ABD yönetiminin egemenlik haklarımıza saygısızlık eden tutumlarına karşılık vermedik diye oluyor. Türkiye bir kabile devleti değildir, hukuk devletidir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu