GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Erdoğan Görüşmelerine Devam Ediyor

Erdoğan , görüşmelerine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Zelenski ve Putin ile görüştü. Görüşmede gündem Kahovka Barajı’nda yaşanan patlama oldu.

 

Erdoğan Görüşmelerine Devam Ediyor

Erdogan Gorusmelerine Devam Ediyor 1

Rusya’nın ilhak ettiği Herson’da bulunan Kahovka Barajı’nda yaşanan patlama sonrası bölgeden 15 bin kişinin tahliyesi gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ve Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ile görüşme yaptı. Patlamaya ilişkin kapsamlı bir soruşturmanın yapılmasını dile getirdi. Ayrıca hiçbir şüpheyle mahal vermeyecek şekilde gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Kahovka Barajında yaşanan patlamaya ilişkin detaylı araştırma yapılması gerektiğini iletti. Ayrıca bunun için savaşan taraflardan uzmanların, Birleşmiş Milletler ve Türkiye dahil uluslararası toplumun katılımıyla bir komisyon kurulabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye olarak bu minvalde elllerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Tahıl koridorunda olduğu gibi bir müzakere yönteminin izlenebileceğini de dile getirdi. Çatışmalar uzadıkça her gün yaşanan insani kayıpların önünü almanın da mümkün olmayacağını, bu nedenle müzakerelere dönüş fikrinin hakim kılınması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adil barışın tesisine dair gayretlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Erdoğan ve Putin Görüşmesi Notları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşme sağladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Kahovka Barajında yaşanan patlamaya ilişkin konuştu. Ayrıca kapsamlı bir soruşturmanın hiçbir şüpheyle mahal vermeyecek şekilde gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu iletti.

Bu doğrultuda Rus ve Ukraynalı uzmanların, Birleşmiş Milletlerin ve Türkiye dahil uluslararası toplumun katılımıyla bir komisyon kurulabileceğini dile getirdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bağlamda Türkiye olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl Mutabakatının sürdürülmesine tüm dünyanın verdiği önemin altını çizdi. Bununla birelikte, müşterek gayretlerle tesis ettikleri mutabakatın küresel gıda krizinin önünün alınmasına dikkati çekti.

Erdoğan, Birleşmiş Milletlerle Rus tahıl ve gübresinin ihracına dair engellerin kaldırılması için yürütülen istişarelerin devamında fayda gördüğünü de belirtti.

Türkiye olarak adil barışın tesisi noktasında gereken çabayı sergilemeye devam etme kararlı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çatışmaların sona ermesi için gereken her türlü desteği samimiyetle vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu