GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

ERDOĞAN, “KRİZ DEĞİL MANİPÜLASYON”

Başkan Erdoğan: “İmzaladım, Döviz Konusunu Kökten Çözüyoruz” dedi. TESK Genel Kurulu’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan, yeni adımlar atılacağını belirtti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan TESK Genel Kurulu’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Tasarruf konusunda yeni adımlar atılacağının sinyalini veren Erdoğan, “Dün akşam imzaladım. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz” dedi. Sabah’ın haberine göre Dövizdeki yükselişi bahane ederek sattıkları ürünlere fahiş zamlar yapanları da eleştiren Erdoğan, “İnanın bu dönemde döviz bahanesiyle sattıkları ürene hiç alakası olmadığı halde zam yapanlar iflah olmayacaklardır. Helalı haramı ayırt etmeyenlerin iflah olması mümkün değil. Hukuk sistemini çok kararlı çalıştıracağız. Bu bir kriz değil manipülasyondur. Sakın aldanmayın. Bu süreç atlatılacak” şeklinde konuştu.

HELAL KAZANÇ

Erdoğan açıklamasında ;”Kıymetli, yöneticiler esnaf ve sanatkar kardeşlerim. Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Esnaf ve sanatkarlar konfedarasyonunun 20, yılını kutluyorum.Daha önce genel kurullarınıza başbakan sıfatıyla katılmıştım. Bilindiği gibi bizim geleneğimizde esnaf ‘Ahi’dir. Kökeni kardeşlikten ve cömertlikten gelir. Toplumun birliğe ihtiyaç duyduğu her dönemde Ahi’ler devreye girmiştir. Bu yolun esası çok değil helalinden kazanmaktır. Ecdadımızın bu konu ile ilgili sayısız meseleleri, tavsiyeleri vardır.”dedi.

“DÖVİZLE KİRA KONUSUNU KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ”

Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik yeni adımlarımız olacak. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz.Kamu harcamalarında mümkün olan en yüksek tasarrufu gerçekleştirerek bütçe dengesine katkıda bulunacağız. Üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz. Elimizdeki kaynakları önceliği biten projelere vereceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu