GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’DEN KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 55 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 55 dakika sürdü. Erdoğan ile Bahçeli, son görüşmelerini 16 Ekim’de gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşmede 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde ittifak konusu ele alındı.

BAHÇELİ: GÜNDEMİ DAVET SAHİBİ BELİRLER

MHP lideri Bahçeli, önceki güngrup toplantısında konuya değinmezken, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli’ye, ‘Görüşmenin gündemi ne olacak?’ diye soruldu. MHP lideri, “Gündemi davet sahibi belirler. Bizim şimdiden bir şey dememiz yakışık almaz” ifadeleriyle yanıt verdi.

ERDOĞAN: SEÇİM İTTİFAKINI MASAYA YATIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, grup toplantısı çıkışında açıklamalarda bulunarak kritik görüşmeye değindi. Erdoğan, görüşmenin gündemine ilişkin, “Seçim ittifakını masaya yatıracağız” ifadelerini kullandı. Bahçeli, 23 Ekim’deki MHP Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yerel seçinde ittifak yapmayacaklarını belirterek, “Her yerde adaylarımızı çıkaracağız” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerelde herkes yoluna” demişti. Cumhur İttifakı’nın ruhunun korunacağı ve genel ilkeler çerçevesinde ittifakın süreceği vurgulanmıştı. Yerel seçim hazırlıklarının hız kazanmasıyla yerelde ittifak ya da işbirliği konusu yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak ve işbirliği konularını görüşmek üzere Bahçeli’yi Beştepe’ye davet etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu