GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’DEN KRİTİK TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 31 Mart seçimlerinin ardından ilk kez bir araya geldi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, özellikle İstanbul’daki seçim sonuçlarıyla ilgili yol haritası ele alındı.

Bahçeli’nin TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a “hayırlı olsun” ziyareti çıkışında dile getirdiği İstanbul’daki seçimlerin yenilenebileceğine ilişkin görüşünün de konuşulduğu belirtildi. Görüşmede İstanbul’da tekrarlanan oy sayımı sırasında tespit edildiği savunulan şaibelerin örneklerinin yer aldığı bir dosya da sunuldu. Bu bilgilerle ilgili suç duyurusunda bulunulması da değerlendirildi.

Bahçeli’nin yerel seçim önerisi de görüşmede ele alındı. Bu çalışmada, seçmenlerin sandıkta yalnızca büyükşehir belediye başkanını seçmesi, o belediye başkanının da ilçe belediye başkanlarını belirlemesi öngörülüyordu. Görüşmede her iki lider de yüzde 52 oy oranıyla Cumhur İttifakı’nın seçimden başarılı çıktığı görüşünü paylaşarak, ittifakın devam etmesi vurgusu yaptı. İki lider en son 6 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı’nda görüşmüştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu