GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Erdoğan: ‘Yeni Anayasa Ülkenin Çözümlerini Hızlandıracak’

Erdoğan: ‘Yeni Anayasa Ülkenin Çözümlerini Hızlandıracak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay’ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’nde yaptığı konuşmada, yeni anayasanın ekonomiden sosyal hayata kadar ülkenin meselelerinin çözüm sürecini hızlandıracağını ifade etti.

Danıştay’ın 156’ncı kuruluş yıl dönümü ve “Danıştay ve İdari Yargı Günü”nü kutlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, Danıştay mensuplarına üstün muvaffakiyetler dileyerek başladı. Erdoğan, Danıştay’ın devlet geleneğindeki devamlılığın bir simgesi olduğunu ve ülkenin köklerini yansıttığını belirtti.

Erdoğan: 'Yeni Anayasa Ülkenin Çözümlerini Hızlandıracak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Herkes Sorumluluk Bilinciyle Hareket Etmeli”

Adaletin olmadığı yerde huzur ve refahın olmayacağını vurgulayan Erdoğan, devletin adaletle hükmettiği müddetçe güçlü ve dimdik ayakta kalacağını dile getirdi. Adaletin, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ile ilişkilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, yakın tarihinde yaşanan adaletsizliklere dikkat çekti ve milletin adalet duygusunun nasıl etkilenebileceğini örneklerle anlattı.

Erdoğan, yeni anayasanın sivil siyasetin alanını genişleterek, ekonomiden sosyal hayata kadar ülkenin meselelerinin çözümünü hızlandıracağını belirtti ve hukukun üstünlüğünü vurguladı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, ülke adaletin teminatı olan yargı organlarının önemine değindi ve adaletin sağlanması için adli ve idari yargının önemine vurgu yaptı.

AA

Adalet Bakanı: ‘Yeni Yargı Paketi Geliyor’

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top button