GündemDünyadan Haberler

ERKAL “MERHABA” DİYECEK

Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan ve bu yıl 60. sanat yılını kutlayan Genco Erkal, 29 Nisan pazartesi günü bir kez daha Balıkesirli tiyatroseverlerle buluşacak.

Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı’nın(baçev)  konuğu olarak Balıkesir’e gelecek olan ünlü sanatçı “Merhaba” isimli müzikli gösteriyi saat 20.30’da Avlu’da sahneleyecek.

Genco Erkal’ın hem uyarladığı, hem yönettiği, hem de rol aldığı yeni oyunu “Merhaba”, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor. İlk kez geçtiğimiz eylül ayında New York’ta sergilenen müzikli oyun, Genco Erkal’ın “Benim yazarlarım” dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare’in yapıtlarından oluşuyor.

Oyunda yıllar öncesinden seyirciye seslenen yazarlar; dünyanın ve ülkemizin halleri üzerine kimi zaman güldürücü, kimi zaman hüzünlü, öfkeli gözlemleriyle yaşadığımız  günlere ve geleceğimize ışık tutmaya çalışıyor. Genco Erkal ise yeni oyununun, bir tür moral aşısı işlevi görmesini umut ettiğini söylüyor.

“Merhaba”da Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan’ın besteleri, piyano ve basklarnet eşliğinde seslendiriliyor. Sahne tasarımını Cihan Aşar’ın, giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Hakan Özipek’in yaptığı oyunun müzik yönetimini ve düzenlemesini ise Yiğit Özatalay üstleniyor.

Oyunun 60 ve 70 TL.olarak belirlenen biletleri BAÇEV’de satışa sunuldu. (İletişim: 0533 474 67 57)

Anımsanacağı gibi Genco Erkal geçtiğimiz Ocak ayında yine BAÇEV’in konuğu olarak Balıkesir’e gelmiş ve Tülay Günal’la “Yaşamaya Dair” adlı oyunu sahnelemişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu