GündemEğitim

ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ZİRVESİ

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Balıkesir Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşma yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, erken çocukluk dönemi eğitiminin önemine değindi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız konuştu. Programda Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay Morkoç konuşma yaptı. Ardından Prof. Dr. Belma Tuğrul, Doç.Dr. Hasan Kandemir, Dr. Öğr. Üyesi Nihan Feyman Gök, Uzman Psikolog Özkan Şenol ve Prof. Dr. Aytaç Açıkalın sunumlarını gerçekleştirdiler. Programda konuşma yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Geçenlerde Büyükşehir Belediyesi ile beraber katıldığım bir program vardı. O programda sinevizyona gelen bir cümle vardı. “Bir şehrin büyüklüğü çocuklarının hayallerinin büyüklüğü kadardır” deniyordu. O nedenle biz hem geçen yılki çocuk etkinliğini hem de bu ara yaptığımız etkinliğin ilimizdeki pek çok faaliyete ışık tutacağına inanıyoruz. O anlamda çocuklarımızın hayalleriyle büyümesinin ne kadar önemli olduğunun da farkındayız. Çünkü çocuklarımızın hayalleriyle büyümesi, hayallerinin büyüklüğü çok önemli. Bu nedenle yaklaşık 2,5 yıldır Sayın Valimizin himayelerinde yürütmüş olduğumuz BENGİ Projesi kapsamında Sayın Valimiz ile haftada 2 gün okullarımızda öğrencilerimizle bir araya geliyoruz” dedi.

Dsc0066

“YARINLARIMIZ BUGÜNLERİMİZDEN DAHA GÜZEL OLACAK”

Her öğrencinin bir hayali olması gerektiğini söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Daha çok ortaokul ve lise öğrencileriyle gerçekleştirmiş olduğumuz okuma etkinliğinde Sayın Valimizin öğrencilerimize sorduğu bir soru var. Özellikle Meslek Lisesi öğrencilerimizin vermiş oldukları cevabı duyunca İl Milli Eğitim Müdürü olarak inanın çok üzülüyorum. Vali Bey’in sorusu şu; “Çocuklar içinizde hayali olmayan var mı?” Buna karşılık “Benim hiçbir hayalim yok” cevabını veren gencimizi gördüğümde gerçekten üzülüyorum. Bir gencin hayali nasıl olmaz? Aynı sıra 83 yaşındaki bir teyzeye sorulduğunda o teyzenin bile bir hayali var. Hayalin bittiği yerde aslında herşey bitiyor. Biz ne yazık ki bir nesli böyle yetiştirdik. Hayatı sınavlar ve testlerden ibaret hale getirdik. O nedenle okul öncesi eğitimden başlayarak öğrencilerimize hayallerinin olduğu bir dünya oluşturacağız. 2023 Eğitim Vizyonunu içerisinde belki de en önemlisi eğitimde çocukluk dönemi. Buna inanmış, buna gönül vermiş yüzlerce öğretmenimiz var. Ben yarınlarımızın bugünlerimizden daha güzel olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

MORKOÇ “BU EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ”

Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay Morkoç, “Erken Çocukluk Eğitimi Türkiye’nin 2002 yıllarından sonraki bütün hükümetlerinin en önemli eğitim politikaları arasında yer almış. Burada doğal olarak eğitimin bu kademesinin ihmal edildiği ve zorluklardan dolayı üzerine düşülmediğine bağlıyoruz. Son yıllarda yapılan çalışmalara rağmen hala çoğu ülkenin gerisinde olduğumuzu biliyoruz. Bu anlamda yapılacak çok şey var. 2023 Eğitim Vizyonunda erken çocukluk eğitimi için ayrı bir program hazırlandı” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu