Kamil AKYÜREKGündemKöşe Yazıları

ERMİŞLER NEDEN ADAY OLMADI?

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler’in önümüzde ki oda seçimlerinde aday olmayacağı geçtiğimiz hafta ortasında kulislere sızan bir bilgiydi. Açıkçası oldukça başarılı bir dönem geçirdiği için bu bilgiye pek inanmak istemedim. Her ne kadar Uğur’un ekibinden göründüğü algısı yaygın olsa da, aslında Ermişler’in kendine has bir yönetim sergilediğini ve şehrin önemli dinamiklerinden biri olarak Balıkesir’i kalkındırmak adına her kesimle uyumlu çalıştığını çok iyi bilenlerden biriyim.
Aday olmayacağı bilgisini teyit etmek için ziyaret ettiğim Fahri Ermişler’e oldukça başarılı bir dönem geçirmesine rağmen neden böyle bir karar aldığını Sorunca “bu 4 yılda hayatımın merkezinde Hep Balıkesir yer aldı. Her zaman da yer almaya devam edecek çünkü ben memleketimi çok seviyorum. Ama bu arada hem aileme hem bireysel ticaretime neredeyse hiç zaman ayıramaz oldum. Şimdi hem aileme hem işime çok daha fazla zaman ayırarak bunu telafi etmek istiyorum” dedi.
Kendi adıma pek inandırıcı bulmadığımı belirtmek istiyorum. Görüşmemizde hiç renk vermedi ama Seçildiği günden bu güne her zaman gerçek bir beyefendilik sergileyen ve Balıkesir’in menfaatini her konuda önceliğine alan Ermişler büyük bir ihtimal ile yine aynı saik ile hareket ediyor. Yani işin aslı BTO’da sergilediği ciddi başarıya rağmen (ki bu tartışılmaz bir şekilde ortada iken) şehirde yaşanan siyasi değişimler ile başa gelen diğer aktörlerin sessizliği, kulisler de Uğur sendromu ile kendisinin de anılması (ki bu da tamamen haksız ve yanlış bir çıkarım), Ermişler’i seçimi kazanıp tekrar başkan olursa Balıkesir’in kaybedebileceğine inandırmış.
Bu çıkarım bir gazeteci olarak tamamen benim Ermişler’in satır aralarından yaptığım bir çıkarım. Ama neredeyse yanılmadığıma eminim. Zira birçok defa, kavganın, dinamikler arasında ki uyumsuzluğun Balıkesir’e zarar vereceğini, verdiğini, birlikte hareket etme refleksi gösterilmez ise Balıkesir’in kalkınmışlıkta geçmiş yıllarda kaybettiği mesafeyi kapatmasının mümkün olmadığını samimi bir dille kendisinden açık ve net şekilde duydum. Bu fikrimi o an kendisi ile de paylaştım. Ama biraz buruk ve yarım bir tebessüm içeren bir sessizlik sergileyince bu iddiamı kendimce neredeyse o an tescilledim.
Peki, bu asil davranış ile Fahri başkan doğru mu yapıyor?
Bence kesinlikle hata yapıyor. O her ne kadar aday olmayarak çok sevdiği şehrine bu şekilde daha faydalı olacağına inansa da, ben uyumsuzluk ile ilgili öngörüsünün sandık sonuçlarından kısa bir süre sonra ortadan kalkacağına, sergilediği olağanüstü başarı ve TOBB’da edindiği prestijin Balıkesir’e çok daha fazla katkı sağlayacağına neredeyse eminim.
Yanlış anlaşılmasın çıkacak adaylara karşı bir önyargım yok. Zira bu koltuğu dolduracak çok ama çok sayıda değerli insan var Balıkesir’de. Ancak eşyanın tabiatına uygun düşündüğüm için bu başarılı dönemin sadece ve sadece ikinci bir dönem ile tamamlanması gerektiğine inanıyorum.
Tam da bu neden ile Ermişler’e köşemden seslenmek istiyorum.
HENÜZ VAKİT VARKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜN FAHRİ BAŞKAN…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu