Kamil AKYÜREK

ERMİŞLER KESİNLİKLE AKLINI KİRAYA VEREN BİRİ DEĞİL

 

Balıkesir Ticaret Odası’nın genç ama deneyimli Başkanı Fahri Ermişler ile yönetim döneminde yaptıklarını konuştuk. Seçildiğinden beri siyasi gelişmeleri seviyeli bir düzeyde takip ettiğini ve Ticaret Odası gibi her fikre sahip geniş üye profilini rahatsız edecek bir tutumdan özellikle kaçındığını geride kalan üç yıl içinde yaptığımız söyleşi ve haberlerden de iyi bildiğimiz Ermişler’in hala aynı noktada durduğunu söyleyebilirim.

Ermişler’in Performans ve İcraatları ile Balıkesir Ticaret Odası’nı önceki atıl halinden kurtarıp daha fonksiyonel hale getirdiğini, bu gün yayınlanan gazetemiz de ve yaptığımız röportajda verdiği yanıtlarda göreceksiniz. Ancak Ermişler ile ilgili asıl merak edilen soru A. Edip Uğur’un istifasından nasıl etkilendiği ya da nasıl etkileneceğiydi. Bu soruyu bizzat kendisine sormadan önce muhatapları ile yoğun bir kulis yapmış ve genel algının; mevkii gereği birlikte hareket etmesi gerekliydi diyenlerin çoğunlukta olduğu, Uğur ile tamamen birlikte hareket ediyordu diyenlerin ise azınlıkta olduğu bir durum ile karşılaşmıştık.

Hem bu kulis sonuçlarını nasıl değerlendireceğini ve Uğur’a “bağlı” olacak kadar yakın mıydı? Uğur’un istifası hem bu dönem hem de sonrasında kendisini olumsuz etkiler miydi? Sorularına vereceği yanıtı ve bu yanıtın şeklini merak ediyordum.

Ermişler’in bu sorulara verdiği, beni şaşırtan ve Bağlı olmadığına ikna eden yanıtını olduğu gibi veriyorum.

“Gelin bu önemli soruya kuru, sıradan mantığa dayalı ya da kurumsal bir yanıt vermek yerine asıl yanıtı birlikte arayalım. Süreci birlikte ele alacak olursak 8 Mayıs 2013 tarihinde ‘değişim grubu’ adı altında girilen seçimde Uğur’un o günkü konjonktürde bize destek çıktığını, bu desteğin o gün için; ‘Özellikle altını çizmek istiyorum o tarihteki koşullar dikkate alındığında’ bizim adımıza önemli olduğunu inkâr edebilir miyiz?

Daha sonrasında 2014 yerel seçimleri sonucunda Büyükşehir nezdinde Uğur’un başkan seçilmesinin yine ‘özellikle o tarihteki koşullar dikkate alındığında’  şehrin dinamikleri ile uyum sağlama açısından sevindirici olduğunu inkâr edebilir miyiz?

Peki, tüm bunların Balıkesir’de ticaret yapan üyelerimizin menfaatine daha iyi hizmet verme adına Yine ve Yine söylüyorum  ‘özellikle o tarihteki koşullar dikkate alındığında’ bizim adımıza sevindirici olduğunu inkâr edebilir miyiz? Pek göze görünmüyor biliyorum ama kurumsal temsil açısından şehrin tüm bileşenleri ile aynı uyumu sağlama adına, aynı tutum içinde olduğumuzu inkâr edecek bir tek davranışımız oldu mu? Ya da süreç içerisinde bu tutumuzun aksini iddia eden bir tek olayla karşılaştınız mı?  Kamuoyuna yansımasa da önemli bazı konularda zaman zaman fikir uyuşmazlığı yaşayıp üyelerimizin menfaati doğrultusunda kararlar aldığımız biliyor musunuz?

İster inanırsınız, ister inanmazsınız ama Fahri Ermişler hiçbir zaman aklını kiraya vermedi. Sorunuz ile ilgili asıl gerçek tablo benim sorduğum bu soruların yanıtının içinde. Bu sorularımın yanıtı bizim hiçbir zaman “Angaje; yani Bağlı” değil, “Uyumlu” olduğumuzun da yanıtıdır aynı zaman da. Verdiğimiz oldukça başarılı hizmetlere dair sorularınız ile birlikte bu soruyu da dile getirmenize ayrıca sevindiğimi de ifade etmek istiyorum. Zira alenen dile getirilmese de bu yoğun bir şekilde dedikodu konusu olmuş durumda. Bu şekilde hiç olmazsa yanıt verme hasebi ile gerçeği kamuoyuyla paylaşmış oluyoruz.

Bu söylediklerimin ışığında Uğur’un istifa sürecinin bizi kurumsal anlamda da bireysel anlamda da etkilemediği gibi önümüzde ki dönemde de etkilemesi söz konusu değil, olamaz da. Zira biz görevde olduğumuz sürece temsil ettiğimiz üyelerimizin menfaati doğrultusunda hizmet üretmek için “Bağlı” değil “Uyumlu” bir tavır sergiledik. Ki bu tavrımızı sadece Uğur’a karşı değil Şehrin tüm bileşenlerine karşı sergiledik, sergilemeye de devam edeceğiz. Şehrin dinamiklerinde yaşanan değişimler bizim uyum konusunda ki tavrımızı asla değiştirmeyecek.

Biz seçilirken tüm üyelerimize bu sözü vermekle birlikte hem karakterimizde bu olguyu taşıyan, hem de başarının anahtarının bu olgu olduğuna inanan bir insanız. Ayrıca belirtmek isterim ki, Büyükşehir Belediyesinde yaşanan değişim ile birlikte Başkanlık görevine seçilen Sayın Zekai Kafaoğlu ile de bir uyum sorunu yaşayacağımıza asla inanmıyorum. Zira Sayın Kafaoğlu’nun da şehrin bileşenlerinin uyumu ile ilgili olarak benden farklı düşündüğünü sanmıyorum”

Ermişler’in Angaje olmadığına beni ikna ettiği sözler bunlardı. Okur olarak siz neye inanırsınız bilemem. Takdir sizin.

Kalın sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu