Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Eroğlu: ‘Bütün yollar Balıkesir’e çıkıyor’

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir ve ilçelerine gelerek 175 milyon liralık 30 tesisin temel atmasını ve açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, ‘Bütün yollar Balıkesir’e çıkıyor. Hayal edilemeyen yatırımlar yapıldı’ dedi.

 

 

Burhaniye’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün Havaalanındaki karşılanmanın ardından ilk olarak Burhaniye Belediyesi’ni ziyaret etti. Burhaniye’deki tesislerin açılışlarından sonra İvrindi ve Balya’da da bir dizi açılış programına katıldı.

 

‘Eli Boş Gelmek Caiz Değildir’

Burhaniye’de konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel  Eroğlu “Balıkesir’de toplam 175 Milyon TL’lik yatırımlı, 30 tesisin temel atması ve bir tesisisin açılışını yapacağız. Eli boş gelmek caiz değildir. Balıkesir için heybemizde 29 müjde daha getirdik. Bütün yollar Balıkesir’e çıkıyor, hayal edilemeyen yatırımlar yapıldı. Hükümetimiz buraya 23 Milyar TL yatırım yaptı. Balıkesir’i, göletler ve barajlar diyarı yapacağız. Balıkesir’de işletmede olan 22 tane Barajımız var. 33 tanesi inşa halinde 32 tanesi ise proje halinde… Barajların ve göletlerin toplam sayısını 87’ye yükselteceğiz. Böylelikle Balıkesir en çok Baraj ve gölet inşa eden il unvanını alacak.” ifadelerini kullandı.

 

‘5 Yıldızlı Otel Gibi’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İvrindi’deki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açılışına katıldı. Donanımlarıyla örnek olabilecek bir merkezde bulunduğunu söyleyen Eroğlu şu ifadeleri kullandı; ‘ Çok modern bir hayvan rehabilitasyon merkezi yapılmasını söyledik. Burayı görünce şaşırdım, 5 yıldızlı bir otel gibi. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini göstermek açısından bunlar, çok güzel örnekler. Eskiden bırakın hayvanları insanların kalacağı, tedavi olacağı hastaneler, neredeyse koğuş sistemiydi. Ama şimdi hayvanlar için bile 5 yıldızlı oteller gibi hastaneler yaptık ifadelerini kullandı. Bakan Eroğlu, konuşmalar sonrası beraberinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve çok sayıda protokol mensubu ile birlikte Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti. Eroğlu, ardından çocuklara boya seti ve resim defteri dağıtarak, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.

 

Balya’da Çiftçiler ‘Evet’ Dedi

Balya’da çiftçilerle bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu referanduma dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, ‘Türkiye’de artık geçmiş dönemdeki kavgaların, istikrarsızların sona ermesi lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve MHP’nin çok değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Türkiye’deki bu istikrarsızlığa son verelim. Çünkü kısa süreli hükümet dönemi yüzünden Türkiye büyüyemiyor. Ekonomik krizler oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür eden Eroğlu, “Milletin istiklali ve istikbali için çok büyük bir adım attılar. Yeni bir sistem, hükümet sistemi. Cumhurbaşkanlığı sistemi. Bunun o kadar çok faydası var ki. Cumhuriyet 1923 yılında kuruldu. Bugüne kadar 93 yıl geçti. 65 hükümet kuruldu. Bir hükümetin ömrü ne kadar 16 ay. Bizim dönemi çıkarsanız 10 buçuk ay’ ifadelerini kullandı. Konuşmanın sonunda çiftçilere “evet” dedirten Bakan Eroğlu, gölet ve barajların temelini atarken, köylülere de sertifikalarını dağıttı.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu