GündemTürkiye Gündemi

Erozyona Ve Biyolojik Çeşitliliğine Dikkat Çekilecek

Erozyona Ve Biyolojik Çeşitliliğine Dikkat Çekilecek

 

Erozyonla Mücadele Haftası’nda biyolojik çeşitliliğe ve biyolojik çeşitlilik kaybının nedenlerine dikkat çekmek amacıyla tüm Türkiye’de çeşitli etkinlik ve eğitimler düzenlenecek.

 

Toprak, karadaki tüm canlıların yaşamını sağlar

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, toprağın karasal biyolojik çeşitliliğe ev sahipliği yapan en temel doğal varlık olduğunu hatırlatarak, “Toprak, karadaki tüm canlıların yaşamını sağlayan ve iklimi düzenleyen bir doğal varlıktır. Böcekler, mantarlar, kuşlar, sürüngenler, memeliler gibi karadaki tüm tüketici canlı gruplarının yaşamı bitkilere bağlıdır’ ’diye konuştu

‘’Biyolojik çeşitliliğin de korunması anlamına geliyor’’

Ataç İHA muhabirine yaptığı açıklamada; ‘’Bitkilerin yaşamı ise kökleriyle tutunabileceği toprağa, topraktaki suya, besin elementlerine ve toprak canlılarına bağlıdır. Erozyonla birlikte topraktaki biyolojik çeşitlilik ve biyolojik aktivite de giderek azalıyor. Bu nedenle erozyonla mücadele sadece toprak üretkenliğinin ve sağlığının korunması değil, üzerinde yaşattığı bitkilerin ve diğer canlıların yani biyolojik çeşitliliğin de korunması anlamına geliyor” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu