GündemSiyaset

ESKİ MİLLETVEKİLİ TÜM: “DİSK EMEKLİ SEN’DE BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYORUM”

CHP 25 ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bir açıklama yaptı.

 

CHP 25 ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bir açıklama yaptı. Disk Emekli Sen’in Bandırma’da düzenlediği basın açıklamasında değerlendirmelerde bulunan eski Milletvekili Mehmet Tüm ülke ekonomisi ile ilgili şunları kaydetti:

 “İŞSİZLİK GÖRÜLMEMİŞ BOYUTLARA ULAŞTI”

“Ekonomik krizin derinleşmesi sonucu fabrikalar, işyerleri kapandı. İşsizlik Cumhuriyet tarihinde görülmemiş boyutlara ulaştı. On binlerce esnaf kepenk kapattı. Çiftçi üretemez duruma geldi. Çitçinin ürettiği ürünü de para etmiyor. Yabancı para birimlerinin artması, enflasyonun yükselmesi sonucu alım gücümüz düştü. Asgari ücretle yaşamını sürdüren milyonlarca insan, emeklimiz yoksulluk ücretinin altında maaş alıyor. Milyonlarca insan kısa çalışma ödeneği ile yarı aç yarı tok yaşıyor. İnsanımız artık temel tüketim mallarına ulaşamıyor. Karnını doyuramıyor.

 “ HALKIN SEFALETİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR ”

Ne yazık ki bu durumun sorumlusu siyasi iktidarın başı “eve ekmek götüremiyoruz” diyen bir vatandaşa abartıyorsun diyebiliyor. Onlar halkın içinde bulunduğu sefaleti görmezden geliyorlar. İktidarın küçük ortağı olan MHP’nin başı da bu durum karşısında çareyi “askıda ekmek kampanyasında” buluyor.Bu ülkenin kaynaklarını, ulusal gelirini bir avuç işbirlikçi, yandaş yatırımcıya peşkeş çekeceklerine adil ve eşit dağıtsalar bu krizin yükünü halkın üzerinden almış olurlar, ama yapmıyorlar. Çünkü onlar sermayenin hizmetindeler.

 “EMEKLİ SEN KAPATILMAK İSTENİYOR ”

Halkımız ve örgütlü kesimleri bu adil olmayan ve eşitsiz paylaşıma karşı çıkıyor, sesini yükseltiyor. Hakkını arıyor. On binlerce emekliyi örgütleyen, onların toplu sözleşme ve sendika hakkını savunan, alanlarda mücadele eden Emekli Sen, bir kez daha kapatılmak isteniyor. Asıl yapmak istedikleri milyonlarca emekliyi örgütsüz ve güçsüz bir duruma düşürüp sefalet ücret artışlarına razı etmektir. Bu durum kabul edilemez. Bizler milyonlarca emekli iktidarın eline avucuna bakmak istemiyoruz. Sefalet ücret artışlarına hayır diyoruz. Emekliler olarak Emekli Sen’in hükümetle toplu sözleşme masasında yıllık ücret artışlarımızın belirlenmesini istiyoruz.

EMEKLİLERİ KÜÇÜMSEMEYİN ”

Buradan iktidara sesleniyorum. Emeklilerle oynamayın, onları küçümsemeyin. Sendika kurmanın anayasal bir hak olduğunu unutmayın. Emekli Sen’i kapatma sevdasından vaz geçin. Yoksa on ki milyon emekli size unutamıyacağınız bir ders verecektir. Sözlerimi burada noktalarken, milyonlarca emeklinin sesi Emekli Sen’i ve verdiği onurlu mücadeleyi kutluyor, her zaman yanlarında olduğumun bilinmesini istiyorum. Yapılan türlü oyunlar, baskılar ve bağımsızlığını çoktan yitirmiş bir yargı sistemi ile Disk Emekli Sen’i kapatmak isteyenler şunu çok iyi bilsinler ki emeklilerin sendikası dört duvar ve bir kapıdan ibaret değildir.

DİSK EMEKLİ SEN’DE BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYORUM”

Bağımsız ve sadece emeklilerin refahı ve hak ettiği ücretlere kavuşması için mücadele eden Disk Emekli Sen her platformda ve her yerde sesini yükselterek mücadelesine devam edecek ve bizde daima haklı mücadelesinde yanında olacağız ve destekleyeceğiz. Her gün artan hayat pahalılığına, zamlara ve dolaylı vergilere karşı biz emekliler DİSK Emekli-Sen çatısı altında birleşerek alanlarda omuz omuza birlikte mücadele içerisinde haklarımızı kazanacağız. Buradan tüm dost ve arkadaşlarımızı bir kez daha Disk Emekli Sen çatısı altında birleşmeye ve dayanışmaya çağırıyorum. ”

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu