GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Esnaf Odalardan Örnek Hareket

Balıkesir Meyve ve Sebzeciler Odası ile Lokantacılar Odası, depremzedelere gönderilmek üzere Ramazan kolisi yardımı topladı. Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Nurullah Bozkır, Merhaba’ya özel yaptığı açıklamada 1000 kolinin Malatya’ya gönderildiğini söyledi.

 

123 35

“DEPREMZEDELERİ UNUTMAMAK GEREKİYOR”

Balıkesir Meyve ve Sebzeciler Odası ile Lokantacılar Odası üyeleri birlikte anlamlı bir çalışmaya imza attılar. Karizma pazar yerinde bir araya gelen oda üyeleri, depremin sarstığı Malatya’daki depremzedelere ulaştırmak için Ramazan kolisi yardımı topladılar.  Merhaba Gazetesi’ne özel olarak konuşan Oda Başkanı Nurullah Bozkır, tüm üyelere teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı; İnancımız gereği Ramazan ayı paylaşmaktır. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. İlk deprem olduğunda insanlarımız aşırı derecede yardım etmişti. Ancak buradaki asıl süreç belki 7-8 aylık, 1 senelik süreç. Bölgedeki insanlara ilk 1 ay yardım edip sonrasında unutmamak gerekiyor” dedi.

 

“VERDİĞİMİZ BİZİMDİR”

Malatya’da pazarcılar odasının ve üyelerinin durumunun iyi olmadığını paylaşan Başkan Bozkır, “Maalesef birçoğu işini gücünü kaybetti. Evini kaybedenler oldu. Onlara bu mübarek günlerde bir nebze katkı sağlayabilirsek, yaralarına ilaç olabilirsek mutlu bizlere. Verdiğimiz bizimdir. İnşallah bu paylaşımları parça parça sürekli hale getireceğiz. Bizim soframız onların sofralarıdır” diye konuştu.

 

KOLİDE NELER VAR?

İki odanın üyeleri tarafından toplanan ramazan kolilerinde pirinç, kırmızı mercimek, bulgur, fasulye, mantı, irmik, toz şeker, makarna, şehriye, un, tuz, çay, ayçiçek yağı, zeytin, salça gibi ürünler bulunuyor.

Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu