Gündem

Esnaf Odası Birliği “Fehmi Baba İle Devam” Dedi

Esnaf Odası Birliği “Fehmi Baba İle Devam” Dedi

 

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Genel Kurulu Yapıldı. Birlik ve beraberliğin hakim olduğu genel kurulda Balıkesir’e esnaf evi projesinin önemine değinildi. Beyaz liste İLE SEÇİME GİREN MEVCUT Başkan Fehmi Erdem 429 oy ile güven tazeledi. Sarı liste ile kısa süre önce adaylığını açıklayan Turgay Kapan ise 124 oy aldı.2 oy geçersiz sayıldı. Toplam 557 oy kullanıldı.

 

CHP VE AK PARTİLİ VEKİLLERDE KONGREYE KATILDI

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin olağan genel kurulu divan başkanlığına Fevzi Apaydın getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel kurul, faaliyet ve denetim raporlarının okunması, ibra edilmesiyle devam etti. Kongreye Balıkesir CHP Milletvekili Ahmet Akın ve AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey’de katıldı ve birer konuşma gerçekleştirdi.

AKIN “ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin iktidar olması halinde esnaf bakanlığı kuracağını ifade ederek şöyle devam etti: “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; esnaf olmadan eşraf olmaz kültüründen gelen bir kardeşiniz olarak bu geçirdiğiniz zor süreçlerde sattığınız malın yerine yenisini koyamadığınızın farkındayız. Mücadelelerinizin farkındayız. Bunu üstüne basa basa söylemek istiyorum. Esnaflarımız için, esnaf bakanlığı kadar önemli başka bir konu yok. Bunun için de siyasi olarak mücadele ediyoruz. İnşallah da başaracağız. Başardığımızda da sözümüz söz, bir esnaf bakanlığı kurulacak. ”dedi.

Akın“Esnaf Sıkıntıyı Biliyor”

Akın esnafın ayağa kalkmasının ülkenin ayağa kalkması olduğunun altını çizdi.Akın “ Türkiye ayağa kalkar. Çünkü memleketin sıkıntısını esnaf çok iyi biliyor. Tarımın durumu ortada. Vatandaş ekemiyor, biçemiyor. Bu zincirleme bir durum. Geçirdiğiniz zor, sıkıntılı günlerin de farkındayız.”şeklinde konuştu.

MUSTAFA CANBEY “ESNAFIN YANINDA OLDUK, OLACAĞIZ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbeyher koşulda esnafın her zaman yanında olduklarını söyledi. Canbey, “Öncelikle kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Esnaflık bizim için o kadar önemlidir ki tarihin derinliklerine doğru gittiğimizde bizim karşımıza ahilik teşkilatı çıkıyor. Ahilik geleneği çıkar, yardımlaşma çıkar, birlik ve beraberlik çıkar. Ne zaman derdimiz olsa, ne zaman başımız sıkışsa bizim sokağımızın başında esnaf kardeşlerimiz var. Ne zaman zorluğumuz olsa gidip bir esnaf kardeşimizle bunu paylaşırız. O yüzden her bir esnaf kardeşimizin mutlu olması, her bir esnaf kardeşimizin işinin düzgün olması gerçekten çok önemlidir.”dedi.

 

347E3021 E2Fd 4Bb5 8F73 4A782Aa99302

 

“ESNAFIN DERDİ CUMHURAŞKANIMIZIN DERDİDİR”

Canbey, “Biz Ak Parti olarak iktidar olduğumuzdan bu yana Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman esnafımıza sahip çıktık. Her zaman esnafımızın yanında olduk. Allah’a şükürler olsun ki esnafımızın masasına oturup çay içen, esnafımızın derdini dinleyen, her daim esnafımızın derdini kendine dert edinen bir Cumhurbaşkanımız var. Sizin derdiniz olduğu zaman hiç şüpheniz olmasın ki bu bizim derdimizdir, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın derdidir. Bundan sonraki süreçte de bu zamana kadar olduğu gibi özellikle pandemi döneminde yapılan yardımları hepiniz biliyorsunuz.”şeklinde konuştu.

“YOLUMUZ AÇIK GELECEĞİMİZ AYDINLIK”

Canbey devamında şunları söyledi: “Eğer ki bir zorluk, sıkıntı varsa ve bu milletin imkanı varsa bu imkanı biz her zaman milletimizle paylaştık. Esnafımızla, işçimizle hep paylaştık. Ama zaman zaman zorluklar oluyor. Zaman zaman sıkıntılar oluyor. Pandemi hiç kimsenin hesap etmediği bir şey. Rusya – Ukrayna savaşı dünyada hiç kimsenin hesap etmediği bir durum. Bunları inşallah sizlerle birlikte el birliğiyle, dayanışarak, vatanımıza milletimize sahip çıkarak aşacağız. Türkiye’nin önü çok açık. Geleceğimiz aydınlık. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye olarak hem kendi bölgesinde hem de dünyada yolumuza devam edeceğiz”

 

Fe983E22 D487 4312 Adc9 644A06618A95

 

ESNAFA YAKIŞIR BİR BİNA  HEDEFLENİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz olağan genel kurulda bir konuşma yaptı. Başkan Yılmaz, esnaflara yönelik projelere değindi. Yılmaz, yakın zamanda temelini atarak başlayacakları esnaf evi projesini anlattı. “Bu tür durumlarda çok kelam az selam, işimize bakmak lazım diyerek esnaf odalarının her daim yanlarında olduklarını söyledi. Yılmaz şöyle konuştu: “Ama şunu söylemek istiyorum ki biz esnaf odalarımızın her zaman yanındayız ve onların seçilmiş insanlar olması münasebetiyle de tercihleri bizim için çok önemlidir. Biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak esnaflarımıza yakışır bir yer yapma projesini seçildiğimiz andan itibaren mevcut yönetimimizle başladık. Güzel bir yer tercihi yaptık. Temel atmakla ilgili altyapısını hazırladık. Hayırlısıyla önümüzdeki birkaç ay içerisinde temelini atıp, esnafa yakışır bir binayı Balıkesir’imize kazandıracağız. Emeği geçmiş tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Başarı doğru tercihle başlar. İnşallah esnaf odalarımız kendine yakışan ve Balıkesir için hayırlı bir yönetim seçer.”

ESNAF EVİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Fehmi Erdem, yapılacak olan esnaf evi projesini odaya kazandırmak istediklerini söyledi.Başkan Erdem, Esnaf evi projesinin tamamlanacağını ve orada hizmet vereceklerini belirtti. Erdem “Herkese çok teşekkür ederim.Nasip oldu güven tazeledik. Bizim çok önemli bir tek derdimiz var. Bu esnaf teşkilatımız için. Konuya Yücel Başkanımız da değindi. Uzun da bir yol gittik. Esnaf evi projesini kazandırmak tüm yönetim kurulumuzla da istişare ettiğimiz konu budur. İnşallah bu dönemin sonuna kadar oraya taşınmak istiyoruz. Ben hepinizi çok seviyorum” dedi. Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu