GündemEkonomiÖzel Haberler

“ET SATIŞI ALARM VERİYOR”

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, balık sezonunun açılmasıyla birlikte kırmızı et satışlarının düştüğünü söyledi. Başkan Sarıoğlu, “Bazen sadece 1 kilo kıyma satışıyla günü kapatıyoruz” dedi.

1 Eylül itibariyle balık sezonu açıldı. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte bu en çok kasapları etkiledi. Son dönemde kırmızı et satışının iyice düştüğünü belirten Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, “Balıkesir’de ete olan talebin düşmesini piyasanın durgun olmasına ve balıkların hem ucuz olmasına bağlıyoruz. Vatandaşların alım gücü de düştü” ifadelerini kullandı.

“Balık Kırmızı Eti Solladı”

Balıkesir’de ete olan talebin düşmesini piyasanın durgun olmasına ve balıkların hem ucuz olmasına bağlayan Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, vatandaşların alım gücünün düşük olduğunu belirtti.

“Et Fiyatı Cep Yakıyor”

Piyasaların durgun olduğunu belirten Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, “Piyasaların durgun olduğu bu dönemlerde vatandaşlarda çok fazla et alamıyorlar. Balık ucuz olduğu için genellikle balık tüketimi arttı. Kırmızı et fiyatları oldukça yüksek. Balık pazarında balık çeşitleri de bol. Bu durum kırmızı et satışını zorluyor” ifadelerini kullandı.

“Bir Kilo Kıyma Satışıyla Gün Bitiyor”

Balıkesir Kasaplar Odası Başkan Galip Sarıoğlu, “Satışlar öyle durgun gidiyor ki bazen bir kilo kıyma satarak günü kapatıyoruz. Kırmızı et fiyatları 50-60 lira aralığında değişiyor. Vatandaşlar artık eskisi gibi et tüketemiyor. Alım güçleri de düştüğü için genellikle balık almayı tercih ediyorlar” dedi.

“ DURGUNLUK KIŞ AYINA KADAR SÜRECEK”

Et satışı olan lokantaların alışverişi sayesinde ayakta durduklarını söyleyen Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, “Ete olan talebin düşmesi et satışlarını etkiliyor. Et satışı yapan lokanta müşterileri olmasa daha kötü durumda oluruz. Onlar biraz nefes oluyor. Kurban Bayramı’ndan çıkmış olmamız ve balık sezonunun açılması bizim de satışlarımızı etkiledi. Et piyasasındaki durgunluk kış ayına kadar devam edecek. Yaz bitti mangal sezonu kapandı. Havaların soğumasıyla birlikte insanlar balık tüketimine yöneldi. Et fiyatları ise yakın bir sürece kadar düşmeyecek” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu