GündemKöşe Yazıları

Et Yemeğinden Sonra Su İçilir Mi?

Et Yemeğinden Sonra Su İçilir Mi?

 

Et yemeği yedikten sonra en az 2 saat su içmemeye özen gösterin. Etle beraber yoğurt ya da ayran tüketmeyin. Et ve ayranın aynı anda tüketilmesi en yaygın hata. Etle birlikte asla tatlı tüketme.

Normal beslenmemizin dışına çıktığımız Kurban Bayramı dönemlerinde doğru bildiğimiz yanlışlar sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilmekte. Bayramla beraber kahvaltı alışkanlıklarından tutun da öğle ve akşam yemekleri ve ara öğünlerin de şekli değişmekte…

Sağlıklı bir beslenme için Tıbbi Beslenme Uzmanı Dr. Eyyüb Yılmaz’ın verdiği bilgileri sizlerle paylaşacağım bugün. Etle birlikte yoğurt ve ayran tüketilmemeli. Bunlar beraber tüketilirse etin sindirimini bağırsakta yavaşlatıyor. Bu da etin çürümesine sebep olur. Etteki demir ile yoğurttaki kalsiyum yarışır, ikisinden de fayda göremeyiz. Ayran ya da yoğurt yerine etin yanına şalgam suyunu, ev yapımı turşuyu önerebilir.

EN AZ 2 SAAT SU İÇMEYİN

Beslenme konusunda bilmemiz gerekenlerden birinin de su tüketimi. Kurbanlık etimizi yediğimizde yemekle beraber su içmemeliyiz. Yemek yedikten sonra en az 2 saat su içmemeye özen göstermeliyiz. Eğer bu süreye uyarsak o zaman etin hakkını vermiş oluruz. Bu durum sadece kurban döneminde geçerli değildir. Genel olarak beslenme şeklimizde bu sürelere uymaya dikkat etmeliyiz.

ETİN ÜZERİNE ASLA TATLI YEMEYİN, CİLDİNİZ YAŞLANIR

Etle birlikte asla tatlı yenmez. Etin üzerine tatlı yenmez. Bunun nedeni de şudur: Etin amin içeren protein yapıları tatlılardaki glikoz yapılarla birleşiyor ve aminoglikan dediğimiz bir yapı oluşuyor. Bu da cildin altına yerleşir. Cildin altında da yaşlanma bulguları oluşturur. Etle tatlının birleştirilmesi cildin yaşlanmasına neden olur. Bu yeme alışkanlığında olanların cildinde daha fazla kırışıklıklar olduğunu görebiliriz. Etle birlikte tatlının yenmesi bakteriyel kontaminasyonu da artırıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu