GündemEkonomi

Ev Sahibi Kepsut

 

EV SAHİBİ KEPSUT

400 firmanın katılımı ile Kepsut Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı kapılarını açtı. Atlas Uluslararası Fuarcılık Ltd.Ştisahibi Fevzi Atasağun fuarın açılış konuşmasında, ‘ Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin, hayvancılık sektörünün, sektördeki gelişmeleri, makina ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamak’ dedi.

 

Açılışı yapılan fuar, 26 Şubat Pazar gününe kadar açık kalacak. Fuar sayesinde Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi, önemli ölçüde etkileyen, modern alet ve makina ile diğer tarımsal girdilerin, sergilendiği ve alım-satım, bilgi alışverişinin, imkânının elde edildiği tarım fuarında, yeni teknoloji ürünü traktörler, biçer döverler, toprak işleme, ekim dikim makinaları, modern sulama aletleri, makina ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet ekipmanları görme değerlendirme alım ve satım imkanları oluştu.

 

GELİŞMELERİ TAKİP EDİN

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Tarım, Gıda ve Hayvancılık fuarında yaptığı konuşmasında tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmelerin takibi açısından fuarların önemine dikkat çekti ve konuyla ilgili kurum ve kuruluşların çiftçilerin emrinde olduğunu belirtti.

 

Vali Ersin Yazıcı, ‘Tarım ve Hayvancılığa Balıkesir’in katkıları sürmeye devam edecek. Tarım ve Hayvancılık alanında teşvik ve destekler devam ediyor. Başta Tarım İl Müdürlüğümüz olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar,çiftçinin emrindedir. Her türlü teknik konuda kurum ve kuruluşlarımız çiftçilerimizin emrinde. Tarım ve hayvancılıktaki gelişmelerin takibi açısından, bu tür fuarlar önemli. Sektördeki gelişimimizi daha çabuk yaparak, Dünya’ya daha kaliteli ve günün şartlarına daha uygun ürünleri yetiştirecek ve en üst standartlardaki yerimizi alacağız. Süt ve Et üretiminde örnek olarak Balıkesir gösteriliyor. Balıkesir valisi olarak çiftçilerden aldığımız bu desteği onur ve gururla her türlü ortamda ifade ediyorum. Balıkesir çiftçisine ve kurum kuruluşlara hayırlı olsun diyorum. Tarım ve hayvancılığımızı bir tık yukarıya taşıma gayreti içinde olalım. Hepinize teşekkür ediyorum.’Dedi.

 

‘VEFALI YURT KEPSUT BENİM İLÇEM’

Fuarın Vefalı yurt Kepsut’ta benim ilçede olmasından dolayı ayrı bir gurur yaşıyorum. Gelen tüm misafirlere ‘Hoşgeldiniz’ diyorum. Milletimiz neler yapabileceğini bu organizasyonda olduğu gibi gösteriyor. Yıllarca milletimiz korku üzerinden yönetilmeye çalışıldı. Bu millete şeriat geliyor, komünizm geliyor diye korku saldılar. Milletimiz üretemez hale gelmişti ki ;korkular üzerinden yönetilen dönemlerde, Milletimiz büyük sıkıntılar çekti. Milletimiz artık kendine güveniyor ve ne yaptı?   Yollar yaptı, Havaalanları, Hızlı Trenler, Milli Gelirini 3bin dolarlardan 10 bin dolar seviyelerine çıkardı. Milletin kendine olan güveni ile neler yapılabileceğini 15 yıldır tüm Dünya’ya gösterdi ve gösteriyor.

 

MİLLETVEKİLİ BOSTAN ‘DEVLET MİLLETLE’

Milletvekili Kasım Bostan konuşmasında, ‘Milletimiz artık korkulara kanmıyor, kanmayacak. Gelişme ve hızlı kalkınmaya, özel sektör, yerel kuruluşlar, siyasetçilerimizle aydınlık geleceğe kavuşturacaktır. İçinde bulunduğumuz küresel kaynaklı sıkıntılar bizleri etkiliyor fakat pekçok gelişmekte olan ülkede bu sıkıntıları yaşamakta. Çiftimizin, sanayimizin ve vatandaşımızın Devlet her zaman yanında olmuş ve olmaya da devam edecektir diyorum ’dedi.

 

BATTIM DİYEN ESNAFA MÜJDE

Milletvekili Kasım Bostan esnaflar için önem taşıyan fon çalışmalarına yönelik yeni bir çalışma yaptıklarını belirterek,  ‘Ahilik Fonu kuruyoruz. ’dedi. Milletvekili Bostan fon çalışmasına dair şöyle konuştu: ‘Bu fon ile batmış sıkıntıya girmiş esnafımızı yeniden hayata döndürmek için kullanılacak bir kaynak oluşturduk, oluşturuyoruz. Devlet, Hükumet milletinin yanında. Milletinin iradesini tüm bu kurumlar arkasında hissettiği sürece çok daha güçlü olunacaktır. Üreterek, ihraç ederek Dünya piyasaların da daha güçlü yer alacağız’

 

EN FAZLA DESTEĞİ ALAN İL’İZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ‘ Balıkesir tarımın başkenti. Devletimiz çiftçimizin yanında. Tarımsal desteklerde Balıkesir bilhassa hayvancılık ve süt’te en fazla destek alan il. Çiftçilerimiz  Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu için bu destekleri alabiliyor. Hayvancılık ve tarımda yenilikler var.40 il’ den farklı katılımlarda var. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak süt soğutma, tohum seleksiyon ilaçlama makinası, mezbahalar, polen tozu, ceviz soyma makinasına ve zeytin sineği mücadelesine kadar, sera çalışmaları, tıbbi aromatik bitki desteği, halk kompleksleri ve Ayvalık’ta yaşanan felaket sonrası 130 ton silajlık mısırı çiftçimize dağıttık. Burhaniye’de çiftçi eğitim merkezi kuruyoruz. İstiyoruz ki; örnek çiftçilik yapalım, katma değeri yüksek bitkisel üretimi bilgileri verelim öğretelim’ dedi.Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur konuşmasını, ‘3 yıl Balıkesir’de yapılan fuarı, İsmail Cankul aldı Kepsut’a getirdi ve işte 5’inci yılında bu fuar emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ Sözleriyle tamamladı.

 

Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu