Evi Su Bastı, Faturası Vatandaşa Kesildi!

Balıkesir’in Gönen ilçesinde etkili olan sağanak yağış, 100. Yıl Mahallesi’nde ciddi altyapı sorunlarını bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Evi Su Bastı, Faturası Vatandaşa Kesildi!

Evi Su Bastı, Faturası Vatandaşa Kesildi!

Balıkesir’in Gönen ilçesinde etkili olan sağanak yağış, 100. Yıl Mahallesi’nde ciddi altyapı sorunlarını bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Bir vatandaşın evi, banyo giderlerinden taşan su nedeniyle su altında kalırken, yaşanan mağduriyet cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.

Evi Su Bastı, Faturası Vatandaşa Kesildi!

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, mahalledeki rögar kapakları yoğun yağış sonrası taştı ve su, konutların içine kadar doldu. Evini su basan vatandaş, yaşadığı sıkıntıyı dile getirerek, “Rögarlarımız taşıyor. Ne gelen var ne giden,” sözleriyle yetkililere tepkisini gösterdi.

Evi Su Bastı, Faturası Vatandaşa Kesildi!

İhbar üzerine olay yerine gelen Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri, vidanjör aracılığıyla tahliye çalışması gerçekleştirdi. Ancak tahliye işleminin ardından mağdur vatandaşa 1.353,71 TL hizmet bedeli yansıtıldığı öğrenildi. Söz konusu ücret karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, yaşanan zararın kamu kaynaklarıyla karşılanması gerektiğini savundu.

Evi Su Bastı, Faturası Vatandaşa Kesildi!

Mahalle sakinleri, her yoğun yağışta benzer taşkınların tekrarlandığını belirterek altyapı çalışmalarının yetersiz olduğunu ve kalıcı çözümler beklediklerini ifade etti.

Özellikle yağışlı dönemlerde artan taşkın olaylarının, Gönen genelinde altyapı sisteminin yeniden değerlendirilmesi gerektiğine dair çağrılara zemin hazırladığı belirtiliyor.

Edremit’te Lodos Ve Fırtına Etkili Oldu

İHA

Balıkesir Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk