GündemEkonomiSiyaset

“EYLEM YELEKLERİMİZİ GİYİYORUZ”

Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet Gür, 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin memura yaptığı zam teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gür, “Eylem yeleklerimizi giyiyoruz” dedi.

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin memura verdiği zam oranıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet Gür, “2020 ve 2021 yıllarını kapsayan 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde hükümetten teklifini revize etmesi, gerçekçi, kamu çalışanlarını sefalete sürükleyecek mevcut tekliften uzak, müzakere edilebilir bir teklif beklediğimizi siyasi irade ve kamuoyuna duyurmamıza rağmen Toplu Sözleşme Görüşmeleri takviminde son saatlere girildiği halde uzattığımız el havada kalmış, hükümet kanalında çağrılarımız karşılık bulmamıştır. Hükümetin 2019 yıl sonu itibariyle hedeflediği enflasyon hedefi %14,5 ve 2020 yılsonu itibariyle hedeflediği enflasyon oranı %9,8 olduğu halde, üstelik Merkez Bankası tahminleri ortada iken yapılan teklifcik toplu sözleşme masasına olan güveni sarsmakta ve kamu çalışanlarının toplu sözleşme masasına olan inancı yitirmesine sebep olmaktadır. Hal böyle iken 3 Milyon kamu çalışanı ve 2 Milyon emeklimizin hakları ve hakkı mücadelesi için duvar gibi dimdik duran Memur-Sen’e çarpan, çağrılarımızın karşılığını bulmayan teklif geri sekmiştir” dedi.

“ÜRETİMDEN ALDIĞIMIZ GÜCÜ KULLANACAĞIZ”

Başkan Gür, “ Toplu Sözleşme Görüşmelerinin girilen son saatlerinde eğer hakkımız olan haklı taleplerimizin karşılık bulduğu teklif gelmez ise bağcıyı dövmek değil üzüm yemek tavrından vazgeçmeden son saniye ye kadar masada üyelerimizin haklı taleplerini savunacak olan genel yetkili sendika Memur-Sen ;gerekirse Halep ordaysa arşın buradadır diyerek yasalardan kaynaklanan ve üretimden aldığı gücü kullanmaktan tereddüt etmeyecektir. Tüm çalışanlarımız, siyasi irade ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu