Köşe YazılarıGündem

EYT’de ilk maaşlar ne zaman? EYT Ne zaman kanunlaşacak

EYT’de ilk maaşlar ne zaman? EYT Ne zaman kanunlaşacak

 

EYT gelişmeler vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılan açıklama sonrası EYT’ de yaş şartının kaldırıldığı belirtildi. Bu açıklamadan sonra gözler TBMM’ye çevrildi. EYT ne zaman Kanunlaşacak? EYT liler ilk maaşlarını ne zaman alacak ?

Bizim burada ki öngörümüz bu işin biraz daha uzayacağıdır. Zira Sayın Cumhurbaşkanı sadece yaş şartının kaldırıldığını beyan etti. Gün sayısında henüz bir netlik olmadığıdır. Yine Staj ve Çıraklıkta geçen sürelerin ilk işe giriş olarak sayılması  yönünde Hükümete ciddi baskı var. Bununla beraber 17 Ağustos Deprem mağdurlarının haklı taleplerinin de masada olduğunu tahmin etmekteyiz.  EYT’lileri rahatlatmak için acele bir açıklamanın yapıldığını düşünmekteyiz. Bu sorunların kısa sürede çözüleceği muhtemeldir.

Şubat ayı gibi belki de çıkarılacak olan Vergi ve SGK yapılandırma Kanunun içine dahil edilerek bu ay içinde yasalaştırılması kuvvetle muhtemeldir. Şayet böyle olması durumunda Cumhurbaşkanı tarafından Şubat ayı içinde onaylanıp Resmi gazete’de yayımlandığı andan itibaren EYT’li kardeşlerimiz ilk Emeklilik  müracaatlarını yapabilirler.

SGK Mevzuatına göre Emeklilik müracaatı hangi ayda yapılırsa takip eden aydan itibaren ilk aylıkları alınır. Yani Şubat ayında yapılırsa İlk Maaş Mart ayından itibaren başlar.

Emekliye müracaat edecek vatandaşlarımız SGK İl Müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden emekli müracaatı yapabilirler. SGK son dönemde bu uygulamayı her vatandaşımızın rahatlıkla kullanabileceği şekilde sadeleştirmiştir.

Temennimiz Ocak ayı içinde EYT Kanunun yasalaşıp, İl Müracaatların da bu tarihte yapılarak ilk Maaşların Şubat ayından itibaren alınmasıdır.

Bir sonraki yazımızda görüşüne kadar sağlıcakla kalmanız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu