Gündem

Fahiş Fiyatla Bilet Kesenin Ceza Biletini de Bakanlık Kesti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yaşanan yoğunluğa dair açıklamalarda bulundu. 

Fahiş Fiyatla Bilet Kesenin Ceza Biletini de Bakanlık Kesti

Fahis Fiyatla Bilet Kesenin Ceza Biletini De Bakanlik Kesti 1
Fahiş Fiyatla Bilet Kesenin Ceza Biletini De Bakanlık Kesti

Sıkı Tedbirlerle Fahiş Fiyat Uygulamalarına Engel

Bakan Uraloğlu, bayram öncesi alınan sıkı tedbirlerin ve denetimlerin fahiş fiyat uygulamalarını engellediğine dikkat çekti. Bayram tatilinde yaşanan yoğunluğa rağmen, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bakanlık ekiplerinin sahada 7 gün 24 saat görev yaptığını ve denetimleri sürdürdüğünü ifade etti.

Denetimlerin Detayları ve Kesilen Cezalar

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, 5 Nisan 2024 Cuma gününden bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat uygulayan ve diğer usulsüzlüklerde bulunan otobüs işletmecilerine toplamda 6 milyon 590 bin 223 lira idari para cezası kesildi. Bu kapsamda, fahiş fiyat uygulayan işletmelere 5 milyon 321 bin 223 lira, diğer usulsüzlükler nedeniyle ise 1 milyon 269 bin lira para cezası uygulandı.

Denetimlerin Kapsamı ve Gelecek Planları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekiplerinin, U-ETDS sistemi üzerinden elektronik olarak gerçekleştirdiği denetimlere ek olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında da öncelikli olarak fahiş fiyatlarla bilet satışının engellenmesi ve korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için denetimler yapıldı. Toplamda 4 bin 810 otobüs denetlendi. Bakan Uraloğlu, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin etkin bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Haber: Bülten

Osmangazi Köprüsü’nden Rekor Geçiş

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu