GündemKöşe Yazıları

Farkındalık Meditasyonu İle Rahatlamak

Farkındalık Meditasyonu İle Rahatlamak

Meditasyon, Latince meditatio kelimesinden türetilmiş, sözcük anlamıyla birçok Batı dilinde “derin düşünme” anlamına geliyorlar. Sözlüklerde, “kişinin iç huzuru, sükûnet, değişik şuur halleri elde etmesine ve öz varlığına ulaşmasına olanak veren, zihnini denetleme teknikleri ve deneyimlerine verilen ad.Hiç meditasyon yaptınız mı?

Meditasyon konusunda araştırdığım iki meditasyon türünü bugün sizlerle paylaşacağım. İşin uzmanları diyor ki; Meditasyon sakinliğe ve duruluğa ulaşmamız için, zihnimizi ve bedenimizi sakinleştirmenin bir yolu. Meditasyonun bir çok açıdan bedensel ve ruhsal olarak insan sağlığına yararı var. Doğru bir şekilde yapılmış meditasyon stresle ve endişe ile başa çıkabilme, konsantrasyonunu arttırma, uyku düzenini sağlama ve gün içerisinde pozitif bir ruh halliyle dolaşmanıza yardımcı olacak. Birçok farklı meditasyon yöntemi ile dikkatinizi ve ayrıca odaklanmanızı arttırabilirsiniz. Dünyanın en iyi meditasyon yöntemi şudur denilemez; önemli olan sizin için hangi yöntemin uygun olduğu.

Farkındalık Meditasyonu

Farkındalık meditasyonun asıl amacı sizi şu an bulunduğunuz zamana yoğunlaştırmaktır. Geçmiş ve ayrıca gelecekten sıyrılıp bulunduğun anı sorgulamadan olduğu gibi kabul etmektir. Farkındalık meditasyonun her zaman ve her yerde uygulayabilirsin. Etrafındaki seslere ve kokulara odaklan… Sonra bu hislerin gelip gitmesine izin ver.

Mantra Meditasyonu

Mantra meditasyonunda seçtiğiniz bir hece, bir kelime veya bir deyişe odaklanıp sürekli onu tekrarlamaya çalışırsınız. Arada konsantrasyonunuz bozulsa da, donmalar da yaşasanız moralinizi bozmadan egzersize devam edin. Bu sayede daha derin ve pozitif bir odaklanma sağlayabileceksiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu