GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Farklı Duvar Süslü Tavan

Farklı Duvar Süslü Tavan

 

Rum ustalar ve Bulgar işçilerin çalıştığı Burhaniye ilçesindeki Şahinler Cami, farklı duvar ve tavan süslemeleriyle dikkat çekiyor.

 

Aw675888 05

SON 30 YILDA İKİ DEFA RESTORE EDİLDİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kırsal Şahinler Mahallesi’nde 1900’lü yılların başlarından itibaren ibadete açık olan caminin harcında günlük köy yumurtası, süslemelerinde ise köy yumurtası kullanıldığı biliniyor. Özellikle yaz aylarında çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği Şahinler Camii, son 30 yıl içinde iki defa restore edildi. İHA’nın haberine göre, Şahinler köyüne giden vatandaşlar cami imam hatibi Halil Kıran’dan bilgi alırken, hayranlıklarını dile getirdi.

‘’CAMİMİZİN 160 YILLIK TARİHİ VAR’’

Camiyi ziyaret eden Nejat Tuna,” Bu eserlerin korunması ve geliştirilmesi lazım. Bunlar yapılırsa daha çok turist gelir. Onun da köye ve Burhaniye’ye faydası olur” dedi. Cami İmamı Halil Kıran da, ”Camimizin yaklaşık 160 yıllık tarihi var. Elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Türkiye de bulunan müstesna camilerden biri. Genelde çevrenin resimleri ve yalancı kubbe yani gizli kubbe olarak adlandırılan kubbe var. Elimizden geldiğince bu tarihi yapıyı korumaya çalışıyoruz. Camimize ilgi alaka çok. Turistlerde yaz mevsiminde burayı ziyaret ediyor. Burasını daha güzel bir şekilde korumaya devam edeceğiz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu