GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Fatura Vatandaşa Kesilemez!

Fatura Vatandaşa Kesilemez!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, döviz kurlarındaki düşüşe rağmen zamların ve fiyat artışlarının hız kesmeden devam ettiğine işaret ederek, “Birileri bir gecede zengin olurken, fatura vatandaşa kesilemez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Döviz kurunda yaşanan tarihi yükselişin ardından gelen müdahalenin raf fiyatlarını düşürmediğine işaret eden Başkan Sarı, “Doların düşmesinin ardından vatandaş haklı olarak indirim beklentisi içine girdi. Ancak fiyatlar düşmek yerine yükselmeye devam ediyor. Döviz düşse de maliyetler düşmedi. Özel firmaların birikmiş döviz borçları ve yüksek cari açık nedeniyle döviz kurları sürekli artarken, ülkemiz yüksek faiz ve yüksek kurdan oluşan karanlık bir döngünün içine çektiler. Aylarca ‘dış güçler’ denilerek, gerekli tedbirler alınmadı. Uzun zamandır yaşanan yanlış politikalar nedeniyle Türkiye dışa bağımlı hale getirdiler. Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat vatandaşa yüksek fiyat olarak yansıdı.

BU DEVRAN ARTIK BÖYLE DEVAM ETMEZ

Çiftçi mazotu, gübreyi, ilacı hala yüksek fiyattan alıyor. Halktan, emekten yana olmayan politika anlayışı, bir avuç zengin yaratırken, milyonları açlığa, yoksulluğa mahkum etti. Bu devran artık böyle devam etmez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlamaktayız. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu