Köşe Yazıları

FAYDALI OLMAK

Bu günkü 7. yazım; 1- Hayalci olmadan, 2-Planlı olmadan, 3-Araştırmacı olmadan, 4- Usta olmadan, 5- Etik olmadan, 6- FAYDALI OLMADAN, 7- Farklı olmadan, 8- Güler yüzlü olmadan, 9- Marka olmadan, başarılı olamayız. Hayatımız da ve işimizde mutlu olamayız! O halde zamanı nakde ve mutluluğa çevirelim.
6.FAYDALI OLMAK
İnsanoğlu, YÜCE ALLAH’A şükretmek ve insanlığa, yaşama faydalı olmak için yaratılmıştır. Yardım etme, dayanışma ve destek olma, insanoğlunun genlerinde mevcuttur. Ne derler ( bir elin nesi var iki elin sesi var.) gibi. Yardımlaşma faydalı olma, örf ve adetlerimizde öne çıkan en önemli değerlerimizden, imece de en güzel örneğidir. Doğumlarda, sünnetlerde, nişan ve düğünlerde, hasatta, başarılarda, tabii afetlerde, savaşlarda ( kurtuluş savaşımız en büyük örnektir ) buna benzer, yapılan yardım ve dayanışma. Topluma her zaman fayda sağlamış birlikteliği pekiştirmiştir. Zaten dinimizin temel öğretisidir, yardım etmek faydalı olmak. Faydalı olmanın çeşitli şekilleri de vardır. Yol tarif etmek, yolda yürüyenlere yardımcı olmak, eldeki paketleri taşımak, alışverişe yardımcı olmak, hastalara refakat etmek gibi yüzlercesi mümkündür. Ancak fiziksel destekler dışında, bilgiye, hizmete dayalı desteklerin günümüzde küçümsenmeyecek derecede önem taşıdığı da bilinmektir. ALLAH rızası için yapılanlar olduğu gibi. Bu tarz destekler ücret karşılığında, çeşitli meslek kollarında verilmektedir. Yaşamda yapılan her iş ve girişim başarı odaklıdır. Elde edilen başarı kişilere ve işlere fayda, maddi kazanç ve dolaylı olarak gelişime katkı sağlıyorsa hedefe ulaşılmış demektir ki; insanoğlunu saygın, başarılı ve ALLAH katında makbul olmasını sağlar. Buda büyük bir ödüldür. Geçimimizi sağladığımız mesleğimizde, müşteri memnuniyeti bu nedenle çok önemlidir. Ücret karşılığı yapılan hizmetin uzun vadeli ve isabetli çözümlerle sunulması, alınan ücretin bereketini artıracağı da unutulmamalıdır. Hakkıyla alınan emek, beceri ve bilgi karşılığı kazanılan para, aile fertleriyle paylaşılacağı da unutulmamalıdır. Alış veriş sonrası ne deriz (ALLAH bereket versin ) Bu nedenle hak hukuk, beceri, bilgi ve müşteri memnuniyeti çok önemlidir.
Ancak FAYDALI olmak kolay değil emek ister, eğitim ister, sabır ister, hayal ister, plan ister, araştırma ister, ustalık ister, etik olmayı ister, ister de ister. Kısacası ADALETLİ hizmet ister.
BÖLÜM KISSASI
Hafriyat kamyonu sürücüsü köprü altına geldiğinde, köprünün yüksek olmadığını ve kamyonun geçemeyeceğini anlayınca ani bir kararla durur yetkililere haber verir. Gelen görevliler hemen incelemelere başlar. Yapılan hesap ve ölçümler sonunda kamyonun geçemeyeceğine karar verirler. Kenarda olayı başından beri izleyen, 8 – 9 yaşlarında, pantolonu düşmesin diye elleriyle tutan Ökkeş, çalışanların yanına gelerek;
( kamyonun teker havalarını indirin geçer ) der.
Şunu iyi bilmeliyiz; Hayalleri ve hedefleri olmayanların hayatları, fırtınalı denizde kaybolan tekneler gibi savrulmayla geçer. Sonu da sürüklenmek ya da bilinmeyende kaybolmaktır.
Unutmayalım ki;’ Geri alınamayan tek değer sadece ZAMANDIR’ (7. Bölüm)
Sabahattin SADİOĞLU Elekt.teknikeri/Yönetim Danışmanı/Sanayici 0 549 246 18 14 sabahattinsadioglu@gmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu