GündemSiyaset

“Fedakar Gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü Kutluyorum”

“Fedakar Gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü Kutluyorum”

“Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi basındır. Gazeteciler; haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve ayrıca fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir.

ÜLKEMİZDE İLK GAZETE 22 EKİM 1860’TA ÇIKARDILAR

Gazete, İstanbul’un Fatih ilçesi sınırlarındaki Bahçekapı’da basılıyor, ayrıca matbaanın hemen altındaki dükkanda satılıyorlar. Osmanlı Devleti’nde yayınlanan ilk gazete olmasa da ilk defa müslüman bir Türk tarafından  çıkarılan bir gazete olma özelliğiyle Türk basınının başlangıcı kabul ediliyor. Bu vesile ile basın camiamızda ayrıca Ebediyete intikal eden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum.

BASIN MENSUPLARIMIZ, VERDİKLERİ MÜCADELE İLE TAKDİRİ HER ZAMAN HAKEDİYOR…

Dünyanın her köşesinde haber alma ihtiyacını karşılayarak toplumun doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında aracı olan her türlü zorluğa ve ayrıca sıkıntıya rağmen fedakarca çalışan basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için ayrıca verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir.

KAMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRMEK ULVİ BİR GÖREVDİR…

Bu vesileyle; kamu yararı gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakârca çalışan, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen tüm basın mensuplarımızın ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ayrıca meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu