Gündemİlçe Haberleri

Fen İşleri Ekiplerinden Yeni Yağmur Suyu Drenaj Hatları

Fen İşleri Ekiplerinden Yeni Yağmur Suyu Drenaj Hatları

Ayvalık Belediyesi Fen İşleri ekipleri kentin farklı bölümlerinde yağmur suyu drenaj hattı çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarla, bölgede bulunan evler ve işletmeler yağmur suyundan etkilenmeyecek.

Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce, yürütülen çalışmalar kapsamında, koruge boru beton düz ile yağmur suyu drenaj hattı döşüyorlar. Hattın farklı bölgelerde, aşırı yağışlarla sıkıntı yaşanan sokaklar boyunca döşeneceğini dile getiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,  çalışmalar sonucunda hatlar üzerinde bulunan ev ve dükkanların yağmur suyundan etkilenmemesinin sağlanacağını söyledi. Aşırı yağışlarda su birikintilerinin yaşandığı bölgelerden Ayvalık’ta Afet inan Caddesi, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, 2. Fethiye Caddesi, Sefa-Çamlık Mahallesi, Altınova’da Merkez Mahallesi ve Belediye evleri yolu, Cunda (Alibey) Adası’nda Mevlana Caddesi, Poyraz Caddesi ve kırsal mahallelerimizden Çamoba Köyü bu çalışmaları yaptığımız bölgeler.

Daha önce yapılan çalışmalar ile Ayvalık merkezdeki ana caddelerde bu sorunun ortadan kalktığını belirten Başkan Ergin, “Sokaklarımızda, hattın yapıldığı güzergâh üzerinde okula giden öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız aşırı yağmur yağdığında zorluk çekiyorlardı.  Ayrıca Ayvalık Belediyesi olarak gece gündüz çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu