GündemKöşe Yazıları

Fidan Nasıl Ekilir Ve Ne Kadar Zamanda Ağaç Olur?

Fidan Nasıl Ekilir Ve Ne Kadar Zamanda Ağaç Olur?

Ülkemizde ve son günlerde Balıkesirimizin Kazdağları yamaçlarında çıkan yangınlar hepimizi üzdü.Meydana gelen orman yangınları yoğun çabalarla söndürülmeye çalışıldı.Rüzgarın etkisi ile zaman zaman zorlaşan söndürme ve soğutma çalışmaları ise Kazdağları yamaçlarında hala devam ediyor.Gündeme gelen yangınlarla birlikte, bir ağacın ne kadar sürede yetişip nasıl fidan dikildiğini merak edenler için bugünki yazım.Ekme işlemi sırasında elinizin bir doktor kadar hassas ve bir usta kadar hesaplayıcı olması gerekmektedir. Büyüyecek tohumun tam verimli ve performanslı olmasına neden olacaktır. Ayrıca ekeceğiniz bitkinin özellikleri, gelişim koşulları, hassasiyeti ve hangi ortamlara uygun olduğunu araştırmalısınız.

Güneşli alanda büyümesi gereken bir çiçeği, gölgelik alanda büyütmenizin vereceği zararları önceden öğrenmeniz gerekmektedir. Tohumu dikmenizin sonrasında gelişmesi için hangi hava koşullarına ve toprak uyumuna dikkat etmelisiniz. İlk olarak toprak yardımı ile alt katman oluşturmalısınız, bunun 2 – 3 avuç ölçülerinde olması yeterli olacaktır. Sonrasında tohumun bölgesini seçerek toprağın üstüne uygulamalısınız. Ayrıca tohumunuz serpme yapılacak tohum ise kenarlara taşmayacak ve aralıklı olacak şekilde uygulanmalıdır.

Tüm ağaçlar tohumlarının toprağa dikilmesi sonucunda büyür ve gelişir. Toprağa dikilmiş olan fidan, toprağın içindeki nemi kullanır ve bu nem sayesinde yavaş yavaş tohum kendiliğinde şişmeye başlar.Fidan, eğer yeteri kadar sıcaklık hissedip oksijen bulabilirse büyümeye elverişli ortam bulmuş olur ve böylelikle büyür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu