Gazeteci Yazar Semra Aman Akyürek kimdir?Köşe Yazıları

Fikret Şahin  Bu Vizyonun Neresinde…

Fikret Şahin  Bu Vizyonun Neresinde…

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “ 3 Aralık’ı bekleyin, dünya sen de bekle!” demişti. Dünya duydu şimdi de önümüzdeki günlerde ne duyacağını bekliyor.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri elbette dikkat çekici. Ayrıca bana göre çok iddialı bir çıkış. Bu konuda CHP İl Başkanlığında Fikret Şahin tarafından yapılan toplantıda Şahin’e bu soruyu da sordum. Bu çıkış, bir çıkış mı yoksa çok iddialı bir çıkış mı? Diye

İlgili Makaleler

Fikret Şahin bu çıkışın nasıl bir çıkış olduğundan çok politik bir  yanıt verdi.  Vizyon belgesine odaklandı.

Vizyonlarında Ekonomik, sosyal ve demokratik bakış açılarını göstermekten, CHP’nin yalnız bir parti olmadığından ve  CHP’yi Dünyanın tanıdığından bahsetti.

CHP’yi dünya tanıyor. Bu doğru her fırsatta Türkiye’de olan biteni  dışarıya anlatan bir parti değil mi CHP. Elbette kim konuşuyor diye bakacaklar.

İstanbul’da süt pişse kokusu Balıkesir’e düşer. Türkiye’de bir şey olsa CHP Dünya’ya duyurur tarzı…

Şahin CHP’nin Türkiye’de ne kadar yankılanırsa dünyada da o kadar ses getireceğinin de altını çizdi.

Topantıyla ilgili gazetecilerde zaten pek bir şey yazmadı. Çünkü toplantı kağıda yazılanlara odaklı olmaktan ibaretti. Kimsenin dikkatini çekmedi. Çünkü yazılıp çizilmedi. Dolayısıyla sorduğum sorulara Milletvekili Şahin’in yanıtı, Balıkesir’in tarlalarında Cupuaçu meyvesi toplarken verir gibi oldu. Kimi çupuaçular güzel. Kimisi daha olmamış, Kimi bereli kimi ha oldu ha olacak der gibi gibi… Neyse açıkça söyleyeyim sorulara cevaplar tatmin edici değildi.

**

Açıkcası ben Kılıçdaroğlu ne diyecek merak ettim. İzledim. Şaşırmak istedim şaşıramadım. Niye ? Sükût-u hayale uğradım!

Jeremy Rifkin, Daron Acemoğlu danışmanlık yapacaklarmış. Yorum halkındır her daim ancak, bende kıyıdan köşeden düşüncemi aktarayım istedim.

Önce sosyal medyada Yılmaz Özdil’in paylaşımı dikkatimi çekti.

“Hayli heyecan verici bir toplantı oldu!” Paylaşımı ile Selvi Hanımın uykuda bir fotoğrafını paylaştı. Bu fotoğrafın paylaşımını doğru bulmayıp ‘Hasta olanla dalga geçilmez’ yazanlar bile olmuş mesela… Garipsedim çok.

Bu olayda Selvi hanım covıd testi yaptırıp gelmiş. Ertesi gün pozitif olduğunu öğrenmiş. Test sonucunu yaptırdıysa durduk yere yaptırmamış gerçekten hasta. Hatta serum verilmişte gelmiş.

İyide hasta olan ve test yaptıran sonucu çıkmadan vizyon toplantısına katılma heyecanına kapılanın orada ne işi var da demek gerekmez mi? Nasıl bir heyecandır bu kardeşim. Covıd bile vız gelir artık bulaşmıyor tarzında…

Olayın bir diğer vizyonel bakışı da şu; Rifkin

Sayın Rifkin’de vizyon çağrısına online katıldı. İlerlemeye bakın… Ama demeden de duramadım Yahu bu adamlar Türkiye’yi turist olmaktan öte gerçekten tanıyor mu? Tanıyorsa ne kadar tanıyor?

Danışmanlar; Türkiye’yi endüstriyel alanda dönüştürecek, Sanayi ülkesi yapacak vs.vs.. Başarılı işlere imza attıracaklarmış. Türkiye sizce dönüşmeye başlamadı mı?

Keşke Fikret Şahin’in memleketine bir baksaydılar. Sivas’ta iki üç gün önce OSB’de üretime geçen 12 fabrikanın toplu açılışını, OSB’de hizmet verecek 10 fabrikanın da temellerinin atıldığını görseydiler.58 firmaya bölgede yeni yer tahsisi yapıldığını görseydiler.

Keşke Ağrı’nın Tutak’ında viyadük açıldığını bilseydiler. Şanlıurfa’da açılan tesislerden bihaber olmasaydılar.

Daron Acemoğlu yakında Nobel ödülü alacakmış. Yahu Nobel ödülü alınca ne olacak? Ödül aldı Türkiye’de onu baş tacı mı edecek! Kim kime neden neyi verecekte Ülkemizin başına taç örecek!

Açıkçası, açıklananlar bende heyecan uyandırmadı. İddialı çıkış beklentimi arttırmıştı ancak, sonuç beklentimin maalesef altında kaldı…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu