Görüntülü Haberler

TALEP GÜZEL FİYAT YÜKSEK

Balık fiyatları sağlığını ve lezzeti düşünen vatandaşı etkilemiyor. Balığa olan ilgi nedeniyle ve son dönemlerde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle yaşanan balık azlığının da etki ettiği fiyatlar vatandaşların balığa olan talebini etkilemedi. Konuyla ilgili olarak Balıkçılık yapanlara sorduk Nedir Balık’ta son durum?


Halil Asrak: “ Şen balıkçılık, balıkçılık yapıyorum. Satışlar genel olarak güzel. Balık olsa daha güzel olacak ama balıklar az geliyor. Normal de balık var ama Palamut ve Çinekobun az olmasından dolayı bu hamsinin ve sardalyanın fiyatları biraz yüksek oluyor. Hamsi ya yirmi beş ya da otuz lira.”
Hamsi neden yirmi beş otuz lira?
“Palamut ve Çinekop göç balığı olduğu için Marmara Denizine veya Karadeniz’e giremiyor. Çinekop ve Palamut Karadeniz de bol olsa hamsi ile sardalyanın fiyatını yarılayacak. Ama Palamut yok Çinekop yok otomatik olarak fiyatlar hop artıyor. Bu sene gelmedi bu saatten sonra da gelmez. Seneye Ekim Kasım aylarında Karadeniz’den gelirse gelir. Balık dağılımı ile ilgili; Çinekop ve Palamut olsa seçim olurdu, Çinekop, Hamsi, Palamut, Sardalya ama bu sene gelmediği için milletin elinde bir sardalya bir istavrit bir hamsi var. Mecbur kalıyor bunları almaya insanlar, talep olduğu için de fiyatlar yükseliyor. Şu an Palamut yok, gelen balıklar da Uskumru, Norveç’ten dondurulmuş olarak geliyor. İthal usul.”Fatma Kara’nın Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu