Fırtına Balıkesir'i Vurdu! Ağaçlar Devrildi Çatılar Uçtu
Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde dün akşam etkili olan fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek büyük zarara yol açtı.

Fırtına Balıkesir’i Vurdu! Ağaçlar Devrildi Çatılar Uçtu
Balıkesir’de dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına, Bandırma ve Erdek’te ağaçların devrilmesine, çatıların uçmasına ve trafik güvenliğini tehdit eden birçok olaya neden oldu.
Dün akşam saatlerinde Balıkesir’in Bandırma ve Erdek ilçelerinde etkili olan fırtına, hayatı felç etti. Bandırma ve Erdek’te hızı saatte 70 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç devrilirken, bazı iş yerlerinin çatıları ve tabelaları da uçtu. Fırtına, özellikle Bandırma sahilinde büyük hasara yol açtı.
Temizlik ve Onarım Çalışmaları Başlatıldı
Bandırma’da fırtına sonrası devrilen ağaçlar, çevredeki yolları ve sahil şeridini tıkadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olayın hemen ardından temizlik ve onarım çalışmalarına başladı. Ekipler, devrilen ağaçları kaldırarak çevre güvenliğini sağlamak için yoğun çaba gösterdi. Erdek kırsalında ise yol kenarlarına savrulan ağaç dalları ve uçan tabelalar, trafik güvenliğini tehdit etti.
Meteorolojiden Uyarılar!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölge için kuvvetli rüzgar ve yer yer sağanak yağış uyarısında bulunarak, fırtınanın tekrar etkili olabileceğini belirtti. Uzmanlar, vatandaşların açık alanlarda bulunmaktan kaçınmalarını ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını tavsiye etti.
Haber: İHA