GündemSporTürkiye Gündemi

Galatasaray Tek Tek Rakip Eledi

Galatasaray tek tek rakip eledi.  Cimbom , Süper Lig’de kendisine rakip olan 18 takımı da yendi.  Galatasaray  ilk devrede kendi sahasında 2-2 berabere kalmıştı.

Galatasaray tek tek rakip eledi. Alanyaspor’u deplasmanda 4-1’lik skorla mağlup etti. Sarı kırmızı takım  böylece ilk devrede yenemediği takımı yendi. Böylece Giresun, Kayserispor, Trabzonspor ve Adana Demir’den sonra 5. takım karşısında da 3 puanı aldı.

 

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon kendisine rakip olan 18 takımın tamamını mağlup etmeyi başardı. Ligin ilk devresinde 18 maçta 13 galibiyet aldı. Daha sonra 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan sarı kırmızılı takım, ikinci devrede bu 4 rakibini de devirdi. Galatasaray ilk devrede sahasında 1-0 yenilmişti. Daha sonra Giresun Spor’u rövanşta 4-0 ile yendi. Ardından 2-1 kaybettiği Kayseri’yi de 6-0 ile geçti. 0-0 berabere kaldığı takımlardan Trabzonspor’u 2-1, Adana Demir Spor’u da  2-0 mağlup ederek 17 takım karşısında üstünlük kurdu.

 

Galatasaray yenemediği son takım olan Alanyaspor ile ilk yarıda sahasında 2-2 berabere kalmıştı. Corendon Alanyaspor’ u Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda 2-1 ile geçerek eleyen Galatasaray, dün akşam lig mücadelesinde de deplasmanda turuncu yeşilli takımı 4-1 yendi. Böyle sarı kırmızılı ekip Süper Lig’de bu sezon 18 rakibini de mağlup etmeyi başardı.

 

Daha fazla haber için tıklayın…

 

 

 

 

Futbol Hakkında

Futbol, on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında oynanır. Böylece kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla 200’ün üzerinde ülkede 250 milyonu aşkın oyuncu tarafından oynanmakta olup dünyadaki en popüler spordur.

Her iki kısa kenarında birer kalenin yer aldığı, dikdörtgen şeklindeki bir sahada oynanır. Ayrıca oyuncuların amacı, temelde ayak olmak üzere, eller ve kollar hariç vücudun kısımlarını kullanarak topu karşı takımın kalesine sokarak gol atmaktır. İstisnai olarak her iki takımın kalesini koruyan kaleciler vardır. Ceza alanı olarak adlandırılan, kendileri için belirlenmiş alanların sınırları dâhilinde topa elle müdahale edemez.

Topun, sahanın uzun kenarlarından saha dışına çıkması durumunda taç atışı  kullanır. Kısa kenarlarından dışarı çıkması durumunda ise köşeden atış olur.  Ayrıca aut vuruşu (topun, hücum oyuncuları tarafından kale çizgisi dışına vurulması sonucunda ceza sahası içindeki kale sahasından vuruşu yapılarak top oyuna sokulur) ile oyun yeniden başlar. Kırk beşer dakikalık iki devreye olur. Aynı zamanda ayrılan 90 dakikadan oluşan bir maçta karşı takımdan daha fazla gol atmayı başaran takım galip gelirken. Böylece atılan gol sayılarının eşit olması durumunda maç berabere tamamlanır. Bazı müsabakalardaki kurallara göre normal süresi berabere tamamlanan maçlarda var. Bununla birlikte on beşer dakikalık iki devre hâlinde uzatma oynanır. Ayrıca eşitliğin bu sürede de bozulmaması durumunda penaltı vuruşları sonucunda galip gelen taraf belli olur.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu