Özel HaberlerGündem

Gazete Okumanın En Keyifli Yanı

GAZETE OKUMANIN EN KEYİFLİ YANI

 

Bu hafta Altıeylül Mahallesi Atalar Caddesi’nde bulunan Bedil İddaa Bayii sahibi Erhan Yıldırım’a MERHABA dedik. Gazete okumanın faydalarından internet gazeteciliğine kadar kısa kısa değindiğimiz noktalarda Yıldırım gazetelerin promosyonlu olduğunda daha çok satıldığını dile getirdi.

“Bayinize Bir  MERHABA Deyin” köşemize konuk olan Bedil İddaa Bayii sahibi Erhan Yıldırım gazete satışlarının az olduğunu dile getirirken, promosyonlu ürün olduğunda satışların daha fazla olduğunu söyledi.

 

Okumak beyni çalıştırıyor

Gazete okumanın faydalarından bahseden Bedil İddaa Bayii sahibi Erhan Yıldırım, ”Kitap olsun, gazete olsun okumak en başta beyni çalıştırıyor. Böylelikle bilgi potansiyelimiz de genişliyor. Ayrıca kişisel gelişime de önemli katkılar sağladığını biliyorum. Bunların haricinde gazete okuyarak gündemi düzenli olarak takip edebilme şansımız oluyor. Yaşadığımız günlük stresten de kurtulmamıza yardımcı oluyor bence içerisinde yer alan bulmaca ve benzeri eğlenceli aktiviteleri sayesinde” dedi.

 

“Promosyon cazip geliyor”

Promosyonlu gazetelerin daha çok satıldığını dile getiren Yıldırım, Promosyon uygulaması çok uzun yıllardan beri devam ediyor. Burada amaç, hem okur sayısını artırmak hem de  gazete tiryakiliği yaratarak, tirajı her zaman en yüksek düzeyde tutmak.  23 senedir bu sektörün içindeyim. Hatırladığım kadarıyla yaşam mücadelesiyle meşgul olan fakir ve orta halli vatandaşlar  bazen  ihtiyaçtan bazen de sırf o ürüne sahip olabilmek adına okumak için değil sadece  promosyonu yüzünden gazete al­ma alışkanlığı kazandı. İyi mi kötü mü bilemiyorum ama promosyon cazip geliyor ve promosyonu olan gazeteler daha çok satılıyor” dedi.

 

“Gazete okumanın en keyifli yanı”

Gazete okumanın son yıllarda önemini yitirdiğini dile getiren Yıldırım, “İnternet’in yaygınlaşması sonucunda insanlar artık gazetenin yerine internet üzerinden yayın yapan haber sitelerine yöneliyorlar. Bu sebepten ötürü de tirajlar giderek azalıyor. Bence internet haber siteleri sayesinde her ne kadar gündemi takip edilse de haberleri gazetede ki gibi ilgiyle okunmuyor. Bilgisayar ekranı göz yorduğu için zaten haberin hepsi okunmuyor. Fakat gazete de öyle değil. Kahvaltı sonrası çay keyfi yapılırken elinize aldığınız herhangi bir gazeteyi okumak bence en keyifli yanı.

 

“Çektiğimiz çileye değmiyor”

Gazete satışlarının kar marjının düşük olduğunu söyleyen Yıldırım, “Çok uğraşıyoruz ama kar yapamıyoruz. Çektiğimiz çileye değmiyor. Gazetenin tek karı vardır o da müşteri potansiyelini yani yoğunluğunu arttırmak. Çünkü  müşteri gazete almak için geldiğinde yanında sigara, çikolata gibi ürünler de alabiliyor ki o da sürekli ve her müşteride olmuyor. Bunun yanında  gazetenin dizimi ve eklerinin yerleştirilmesi bizim için büyük bir zaman kaybı. Ekler ayrı geldiği için onları birleştirip, raflara o şekilde dizmemiz gerekiyor. Ben sabahın 07:00’de geliyorum buraya ve onların raflara dizilimi için bir hayli zaman harcıyorum. Hem  kar marjı düşük olduğu için para kazanamıyoruz  hem de ayırdığımız zaman cabası oluyor” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu